Karlstadsbuss

Färdtjänst

Färdtjänst och riksfärdtjänst finns till för dig som inte kan resa med vanlig kollektivtrafik på grund av sjukdom eller funktionsnedsättning. Välj vilken typ av resor du är intresserad av nedan.

Färdtjänst i Karlstad kommun

Färdtjänst är kollektivtrafik för dig som inte kan resa med vanlig kollektivtrafik på grund av sjukdom eller funktionsnedsättning inom Karlstads kommun + tre mil. Här kan du se hur du ansöker om tillstånd, beställer resa och vad som gäller under resans gång.

 

Färdtjänstbroschyr

Färdtjänstbroschyr - med större text

Färdtjänstbroschyr - lättläst 

Färdtjänsten i Karlstads kommun får ny beställningscentral och ny app

Den 1 mars 2022 börjar ett nytt avtal för färdtjänstbokningar inom Karlstad kommun att gälla och DRT Solutions tar över beställningscentralen efter Samres. För dig som är färdtjänstkund i Karlstad kommer förändringen dock inte att märkas av i särskilt stor utsträckning. 
Du kommer att nå beställningscentralen på samma telefonnummer och prata med samma gäng som tidigare. Nytt i samarbetet med DRT Solutions blir dock leverantörens egenutvecklade app, Drip Traveller Karlstad. 
Appen är speciellt framtagen för serviceresor och används redan på flera håll i Sverige. I denna kan både kunder och ombud boka och avboka resor samt exempelvis se bilens position. Appen går att använda redan från den 1 februari och ersätter Alfa Online. 

Läs mer om hur du kommer igång för att börja använda appen här:


Riksfärdtjänst

Riksfärdtjänst är en resa utanför det vanliga färdtjänstområdet, det vill säga utanför Karlstads kommun + tre mil. För att kunna använda riksfärdtjänst behöver du göra en särskild ansökan inför varje resa.

Läs mer om riksfärdtjänst
 

Aktuellt

Upphandling Serviceresor Värmland 2023

Den 1 juli 2022 fattade Kollektivtrafiknämnden i Region Värmland tilldelningsbeslut i upphandlingen av all servicetrafik i Värmland för trafikperioden 2023-09-01 till
2027-08-31.

Här hittar du mer information

Upphandling Riksfärdtjänst Värmland 2023

Den 22 juni 2022 fattade Kollektivtrafiknämnden i Region Värmland beslut om att tilldela Cabonline Region Norr AB avtal gällande Upphandlingen av Riksfärdtjänst 2023 för perioden 2023-09-01 – 2027-08-31.

  

Kontakta oss

Våra färdtjänsthandläggare hjälper dig med allt som rör färdtjänst och riksfärdtjänst.

Här hittar du våra kontaktuppgifter

Uppdaterad den