Kundservice

Vad gäller ombord?

USB-laddare på Karlstadsbuss

Väskor och bagage

Bagage får tas med ombord på bussen så länge det inte är allt för skrymmande, kan medföra fara för säkerheten eller stör övriga passagerare. Blockera inte sittplatser för medresenärer med väskor eller annat bagage.   

Djur och allergi

Hund, katt eller andra husdjur är välkomna ombord på bussen avgiftsfritt i mån av plats och så länge det inte medför obehag för medresenärer. Pälsdjur ska resa från mittendörrarna och så långt bak i bussen som möjligt med hänsyn till allergiker och djuret ska sitta på golvet för allas trevnad. 

Vi har inga särskilda kupéer för allergiska eller överkänsliga utan hänvisar till delen från mittendörrarna och framåt i bussen. 

Äta och dricka

Det är inte tillåtet att äta eller dricka ombord på bussarna. Det är inte tillåtet att förtära alkoholhaltiga drycker ombord. 

Rökning

Rökning är inte tillåtet på bussarna eller i väderskydden. Detta gäller även e-cigaretter. 

Cykel

Cyklar får inte tas med ombord på bussen, undantaget små barncyklar upp till 12 tum, ihopvikta cyklar och sparkcyklar. De får tas med i mån av plats och så länge de inte blockerar mittgången i bussen. Cyklar ska placeras på anvisat område i mitten av bussen. 

Wifi och USB

Alla bussar är utrustade med trådlöst internet/wifi och USB-portar där du till exempel kan ladda din mobil.

Barnvagn

Barnvagnar är välkomna ombord på bussen i mån av plats och så länge de inte blockerar mittgången. Barnvagnar ska placeras på anvisat område i anslutning till mittdörrarna.  

Biljettkontroll

Karlstadsbuss genomför kontinuerligt biljettkontroller. Du som kund ansvarar för att ha giltigt färdbevis för din resa. Vid kontroll är du skyldig att visa upp eller lämna över färdbevis och eventuellt styrkande dokument (t.ex. ID-handling eller studentlegitimation) för att kunna påvisa giltigt färdbevis. Resenär som inte kan styrka och uppvisa giltigt färdbevis vid kontroll kan, enligt lagen om tilläggsavgift i kollektiv persontrafik (SFS: 1977:67), påföras en tilläggsavgift på 600 kronor.  

Frågor eller bestridan 

Har du fått en tilläggsavgift som du vill överklaga eller om du har någon fråga kring din tilläggsavgift ska du vända dig till Karlstadsbuss på nedanstående mejl inom 10 dagar från resetillfället.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den