Lämna ditt förslag

Vem ska få sitt namn på din stadsbuss?

Buss nr 3 mot Jakobsberg vid Stora torget

Vad tycker du att stadsbussarna i Karlstad ska heta? Fram till 15 januari kan du lämna ditt förslag.

Namnsättningen av stadsbussarna i Karlstad ska berätta en historia om Karlstad och anknyta till olika personer som på olika sätt satt sin prägel i stadens utveckling och själ. Vi vill berätta en historia om Karlstad och en historia är inte bara byggnader och platser utan lika mycket mänskorna som levt och lever sina liv i staden.

Kriterier

Personerna ska ha en anknytning eller koppling till Karlstad
Värmländska personer får förekomma men i en begränsad omfattning
Det kan vara levande eller avlidna personer.
Personerna kan spegla en bredd av olika områden som exempelvis kultur, näringsliv, historia, vetenskap, idrott, arkitektur, stadsutveckling och utbildning.

Så tas förslagen om hand

En jury bestående av representanter från bland annat Karlstadsbuss och kommunens namnberedning kommer att gå igenom alla namnförslag och sedan ge förslag till stadsbyggnadsnämnden som fattar beslut under våren. Då kommer vi att ta ställning till hur och när bussarna ska namnges.

Lämna ditt förslag

Du kan bara lämna ett namnförslag åt gången. Så om du har flera idéer, fyll i formuläret flera gånger.

Det är valfritt att lämna kontaktuppgifter. Om du väljer att göra det så har du möjlighet att vinna busskort på stadsbussarna.

Lämna ditt förslag här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den