Testa framtidens kollektivtrafik på Mjölnartorpet

Så reser du med Karlstadsbuss Nära

Karlstadsbuss Nära Fordon

Fram till sommaren 2022 testar vi framtidens kollektivtrafik på Mjölnartorpet. En ny form av busstrafik som du enkelt bokar via en app, som körs med ett mindre fordon och vars rutt anpassas efter när och vart du vill resa. Testet körs parallellt med den vanliga busstrafiken. Här finns allt du behöver veta inför din första resa.

Res tryggt med Nära - alltid eget säte

Pga utökade restriktioner från Folkhälsomyndigheten har vi reducerat max antal resenärer/tur - så att du alltid kan vara säker på att få ett eget säte. Tack för att du visar hänsyn mot chaufför och medresenärer. Välkommen!


Se filmen från lanseringen av Karlstadsbuss Nära.


Ladda ner appen

Vi rekommenderar Nära-appen för bästa service och upplevelse. Börja med att ladda ner den till din Iphone- eller Androidtelefon här >>

För dig som inte kan eller vill använda appen:

  • Boka via dator/webben här >>
  • Ring in din bokning på telefon 054-21 11 80

Registrera dig

Registrera dig direkt i Karlstadsbuss Nära-appen med namn, e-post och mobilnummer.

Sök och boka din resa

Resan måsta utgå från, eller avslutas på, ett av Nära-stoppen i Mjölnartorpet. Ett Nära-stopp kan vara en vanlig busshållplats eller någon av de särskilda hållplatser som vi placerat ut i området. Du kan ange två Nära-stopp som favoriter för snabbare sökning nästa gång.

Du kan boka resor mellan dessa tider:

  • Tisdag - fredag 06.00-10.00 / 14.00-18.00
  • Lördag 09.00-13.00 / 14.00-18.00

Bokningsbara tider och dagar kommer att utökas längre fram under testet. Du kan boka resor upp till 30 dagar i förväg och du kan göra flera bokningar åt gången.

Välj din resa

Ange adressen du vill resa från och platsen du vill resa till. Ange även när du vill resa samt hur många personer som bokningen gäller. Har du rullstol, rollator eller barnvagn väljer du alternativet "passagerare med rullstol" i bokningen. Klicka på sök.

Välj sedan önskad avgångstid och klicka boka.


När din resa bekräftats får du information om var vi hämtar dig och vid vilken tid. 


Gå gärna ut i god tid till ditt valda Nära-stopp och vänta på Nära-bussen. Du visar din biljett eller blippar ditt kort vid föraren, precis som på de vanliga bussarna. 

Betygsätt gärna din resa (frivilligt)

Efter att du genomfört din resa vill vi gärna veta vad du tyckte. Detta hjälper oss att utveckla och förbättra tjänsten.

Avboka eller ändra din bokning

Om du får förhinder och vill avboka eller ändra tid så kan du enkelt göra det direkt i appen. Om du vid upprepade tillfällen struntar i detta och inte dyker upp, kan du komma att stängas av från tjänsten.


Giltiga biljetter

Du reser på Karlstadsbuss Nära med samma biljett (enkelbiljett eller periodbiljett) som i vår övriga trafik. Läs mer om dessa här >>

Uppdaterad den