På Facebook når du oss snabbt och enkelt

Karlstads kommuns Facebook-sida

Vi finns på Facebook för att lyssna på och prata med dig som bor i kommunen om kommunala vardagsfrågor. Alla som vill är välkomna att vara delaktiga i diskussioner, komma med kommentarer eller bara läsa vad andra skriver.

Vi använder kommunes officiella Facebook-sida till information och marknadsföring, omvärldsbevakning och kriskommunikation. Detta är en mötesplats både för dig som bor i Karlstad och för andra som är nyfikna på kommunen med en glad sol. Vi försöker svara på dina frågor inom 24 timmar på vardagar.

Detta gör vi på vår Facebook-sida:

- lägger ut information som når dig snabbt
- ställer frågor kring vad du tycker
- lyssnar på dina åsikter
- berättar lite mer än det som står i tidningen eller på webben
- tittar vad som skrivits flera gånger dagligen på vardagar mellan 08.00-17.00

Du som gillar sidan kan:

- kommentera och tycka till
- komma med idéer
- berätta om goda exempel

Här är några exempel på innehåll:

- avbrott i kommunens service och annan information i kris
- berättelser och nyheter från vår verksamhet
- aktiviteter och evenemang
- förändringar i servicen som påverkar dig
- svar på frågor som du och många andra har
- stora nyheter som engagerar och berör många

Tänk på

- att inte skriva sekretessbelagda eller känsliga uppgifter
- att inte publicera reklam, till exempel för produkter
- att inte skriva kommentarer som innehåller kränkningar, förtal eller personliga angrepp, hets mot folkgrupp, sexistiska yttranden eller andra trakasserier.
- att vi kan välja att ta bort innehåll som strider mot sidans syfte

Vi tar bort kommentarer som bryter mot ovanstående. Om du själv upptäcker sådant innehåll kan du anmäla det genom att skicka ett meddelande till oss. Du kan också använda Facebooks egen funktion för detta, klicka då på "anmäl" som finns vid varje inlägg. Om någon skriver kränkande inlägg och kommentarer flera gånger trots att vi informerat om att det inte är tillåtet, blockerar vi den personen.

Foton och filmklipp

Vi vill inte att du, på vår sida, lägger ut foton eller filmklipp på personer eller exempelvis på bilar där registreringsnummer syns utan att de vet om det och tycker att det är okej. När det gäller barn under 15 år ska du fråga vårdnadshavaren innan. Om du hittar ett foto eller filmklipp på dig själv här på vår sida som du vill att vi tar bort, så hör du av dig till oss. Då tar vi bort det direkt.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.