Delta och påverka

E-förslag

Har du en idé om hur Karlstad kan utvecklas och förbättras? Då kan du lämna ett e-förslag till kommunen. Det ger dig som Karlstadsbo en möjlighet att påverka det som du tycker är viktigt.

Ett e-förslag kan handla om allt som kommunen ansvarar för och har möjlighet att besluta om. Däremot omfattas inte våra kommunala bolag, så du kan inte lämna förslag som rör deras verksamhet.

Du lämnar ditt förslag digitalt via vår  e-tjänst. Föreningar, organisationer eller sammanslutningar av annat slag kan inte lämna e-förslag.

Förslaget finns publicerat i 90 dagar så att andra kan läsa, kommentera och stödja förslaget genom att skriva under. Får ditt e-förslag 50 underskrifter eller mer skickas det vidare till berörd nämnd och hanteras där som ett ärende. 

Alla kan vara delaktiga och engagera sig

Alla som bor här kan lämna ett e-förslag och det finns ingen åldersgräns. Barn och unga kan också engagera sig. Välkommen att lämna ditt förslag, kommentera och stödja andras förslag.

Kontaktcenter

Så här fungerar det

e-förslagHär får du information om hur det fungerar och hur ett e-förslag hanteras av kommunen.

Frågor och svar

e-förslagHär hittar du svaren på de vanligaste frågorna om e-förslag och hur det fungerar.

Kontakta kommunen

övriga frågorVill du ställa en fråga, lämna en synpunkt eller gör en felanmälan? Det gör du enkelt via vårt webbformulär.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den