Avfall och återvinning

Återbruka och dela

Galgar med kläder.
Hitta nästa favoritplagg genom att återbruka istället för att köpa nytt.

Ett sätt att minska din miljöpåverkan och vara snäll mot plånboken är att handla second hand eller dela kläder och prylar med varandra. I Karlstads kommun finns flera platser där du kan lämna det som andra kan använda eller få tag på det som blir nytt för dig. 

Karta med återbruksplatser i Karlstad

Med Smarta kartan hittar du verksamheter i Karlstad där du kan hyra, byta, låna, ge och få. I kartan finns även second-hand-butiker och reparatörer.

Till smartakartan.se/karlstad

Kommunens egna återbruksbutiker

Solareturen

Hos Solareturen hittar du second hand-varor till hemmet. Här finns det mesta: möbler, böcker, elektronik, verktyg, tavlor, köksgrejer och kläder som är som är för bra för att kastas.

Till Solareturen

Sola byggåterbruk

Sola byggåterbruk tar emot och säljer överskott av byggmaterial, vitvaror och annat för inomhus och utomhusmiljö.

Till Sola byggåterbruk

Skåpet Tage

Skåpet Tage ger möjlighet att på ett enkelt och miljövänligt sätt byta saker med varandra på t ex förskolor, arbetsplatser och i bostadsområden. Starta gärna ett eget ta-och-ge-skåp i din närhet.

Mer om Skåpet Tage

Karlstad delar - projekt för ökad delning

Karlstad delar är en satsning från Karlstads kommun, tillsammans med samverkanspartners, för att utveckla delningsekonomin, andrahandsmarknaden och reparationsverksamheter. Huvudsyftet är att minska klimatpåverkan och göra det enklare att leva hållbart.

Till Karlstad delars webbplats

Uppdaterad den