Karlstad delar

F/ACT-Movement

Illustration F/ACT movement

F/ACT är rörelsen för modeälskare som vill bygga en hållbar garderob utan att tumma på passionen för kläder och mode.

Från september 2020 till maj 2021 hade de antagna deltagarna, f/activisterna, tillgång till ett smörgåsbord av roliga workshops och spännande föreläsningar som fokuserar på glädjen till mode, utifrån ett hållbart perspektiv. Utmaningen var att deltagarna inte skulle shoppa några nyproducerade kläder under nio månader, utan istället testa andra alternativ och tjänster, och sprida sin resa på Instagram.

Om F/ACT-movement 

Tillsammans med experter inom en rad olika områden har deltagarna laborerat med bland annat återbruk, redesign, cirkularitet och hållbarhet. Här kan du läsa mer om projektet och se vilka som är deltagare i Karlstad.

Det här gjorde factivisterna 

Varje månad utgår från ett tema. Tanken var att träffas fysiskt en gång i månaden, men på grund av pandemin har träffarna från och med november blivit digitala, med mer fokus på diskussioner och föreläsningar. Här kan du läsa mer om teman och träffarna.

Factivisternas upplevelser

Två av deltagarna, Mikaela Andersson och Maria Nyquist, delar med sig om vad de tycker om projektet, vad de har lärt sig och vad de kommer ta med sig efter projektets slut. Här kan du läsa mer om deras upplevelser. 

Slutspurten för F/ACT Movement

I maj 2021 tog F/ACT Movement slut. Vad har deltagarna upplevt och lärt sig? Under nio månader har deltagarna gått från clueless till medveten när det gäller hållbart mode. Här kan du läsa mer om deras resa.

Förstudie om hållbara affärsmodeller i klädhandeln

Under 20201 har projektet Karlstad delar drivt förstudien Hållbara affärsmodeller i klädhandeln. Förstudien syftar till att utforska hur cirkulära modeller kan implementeras i den lokala klädbranschen för att bemöta de ekonomiska, sociala och miljömässiga utmaningar som branschen står inför. Läs mer om förstudien här.

Uppdaterad den