Karlstad delar

F/ACT-Movement

Illustration F/ACT movement

F/ACT är rörelsen för modeälskare som vill bygga en hållbar garderob utan att tumma på passionen för kläder och mode.

Från september 2020 till maj 2021 får de antagna deltagarna, f/activisterna, tillgång till ett smörgåsbord av roliga workshops och spännande föreläsningar som fokuserar på glädjen till mode, utifrån ett hållbart perspektiv. Utmaningen är att deltagarna inte ska shoppa några nyproducerade kläder under nio månader, utan istället testa andra alternativ och tjänster, och sprida sin resa på Instagram.

Om F/ACT-movement 

Tillsammans med experter inom en rad olika områden ska deltagarna laborera med bland annat återbruk, redesign, cirkularitet och hållbarhet. Här kan du läsa mer om projektet och se vilka som är deltagare i Karlstad.

Det här gör factivisterna 

Varje månad utgår från ett tema. Tanken var att träffas fysiskt en gång i månaden, men på grund av pandemin har träffarna från och med november blivit digitala, med mer fokus på diskussioner och föreläsningar. Här kan du läsa mer om teman och träffarna.

Förstudie om hållbara affärsmodeller i klädhandeln

Under 20201 kommer projektet Karlstad delar driva förstudien Hållbara affärsmodeller i klädhandeln. Förstudien syftar till att utforska hur cirkulära modeller kan implementeras i den lokala klädbranschen för att bemöta de ekonomiska, sociala och miljömässiga utmaningar som branschen står inför. Läs mer om förstudien här.

Uppdaterad den