Aktuellt

Låna fröer och byt växter

grön klätterväxt med små lila blommor
Gråärt

Karlstads trädgårdssällskap samarbetar med stadsbiblioteket och Vålbergs bibliotek, så att du kan låna fröer till dina odlingar - helt gratis! Du lämnar tillbaka fröerna till hösten när dina växter har fått nya. Projektet Karlstad delar har anordnat så att du även kan byta växter på plats. Varmt välkommen till Karlstads stadsbibliotek den 15 februari, och till Vålbergs bibliotek den 17 februari!

Tid och plats

  • Lördagen den 15 februari, klockan 10.00–13.00, i Karlstads stadsbibliotek.
  • Måndagen den 17 februari, kl 16:00-18.00, i Vålbergs bibliotek.

Trädgårdssällskapet kommer att finnas på plats och svara på frågor om odling.

Vinn biobiljetter

Ska du besöka Vålbergs bibliotek? Passa på att berätta för projektet Karlstad delar om vilka möjligheter, tjänster och initiativ det finns för att dela, låna, hyra och skänka bort saker, samt att köpa second hand. Du som lämnar tips har chansen att vinna två biobiljetter!

Vid byte av växter

Du kan ta med dig max 5 sticklingar, plantor, eller krukväxter som du vill bli av med, och byta till dig lika många nya. Du behöver inte lämna in växterna i förväg, byten sker på plats under öppettiden. Sätt en lapp på sticklingen, plantan, eller krukväxten med växtens namn - så den nya ägaren kan söka upp skötselråd. Kontrollera dina växter noga innan du lämnar in dem, så att de inte har någon ohyra. Du får inte tillbaka de växter som du har lämnat in ifall de blir kvar.

Bild: Palettblad

Arrangörer

Karlstads Trädgårdssällskap, projektet Karlstad delar, Karlstads stadsbibliotek, Vålbergs bibliotek och Studiefrämjandet.

Kontaktpersoner 

Har du några frågor eller funderingar? Varmt välkommen att kontakta oss!

Angående växtbytet

Anna Sundell, miljösamordnare

anna.sundell@karlstad.se

Johanna Hedqvist, miljösamordnare

johanna.hedqvist@karlstad.se

Angående frölånet

Ingrid Larsson, Karlstads Trädgårdssällskap

070- 53 33 916

Uppdaterad den