Aktuellt

Laga dina textilier för hand

lappade jeans

Har du trasiga kläder och textilier som väntar på att bli lagade? Kom till Mitt i City-gallerian den 20 november för att göra enklare lagningar!

Ta med det som behöver lagas, så får du låna nål och tråd av oss på plats. Ta endast med saker som går att laga för hand, symaskin finns tyvärr inte tillgängligt. Det kostar inget att delta. Du är varmt välkommen att köpa fika om du vill, vid serveringsområdet.

Tid och plats

Tid: Mitt i City-gallerian, Food court, plan 1. 

Plats: Onsdagen den 20 november, kl. 16.00-19.00.

Europa minskar avfallet

Aktiviteten arrangeras i samband med den årliga Europa minskar avfallet-veckan, som är ett EU-projekt. Årets tema är Utbildning och kommunikation kring att minska avfallet, och Avfall Sveriges fokus blir kring textil. Veckan anordnas mellan den 16-24 november i år. För mer information, se avfallsverige.se.

Arrangör

Karlstad kommuns projekt Karlstad delar och Naturskyddsföreningens Handla miljövänligtgrupp i Värmland, i samverkan i Studiefrämjandet Örebro Värmland. Karlstad delar har fått stöd från det strategiska innovationsprogrammet Viable Cities som är en del i satsningen strategiska innovationsområden som finansieras av Vinnova, Energimyndigheten och Formas.

Frågor?

Skicka ett mejl till karin.vogt@karlstad.se och johanna.hedqvist@karlstad.se.

Uppdaterad den