Aktuellt

Sveriges största Fritidsbank har öppnat i Karlstad

Den 25 januari öppnade Fritidsbanken Karlstad efter flytten till nya lokaler. Med 500 kvadratmeter är det Sveriges största fritidsbank. Anledningen till flytten är att allt fler är intresserade av att låna fritidsutrustning gratis.

- Fler och fler finner oss, säger Angelica Lindström på Fritidsbanken.

Bibliotek för sport- och fritidsprylar

Fritidsbanken är som ett bibliotek men med sport- och fritidsprylar. Här kan du låna utrustning gratis för en aktiv fritid, som till exempel skidor, skridskor, inlines, flytvästar, snowboards och mycket mer. Utlåningstiden är 14 dagar.

Förboka ett besök

Till att börja med tar de endast emot förbokade besök för att minska smittspridningen. Du bokar ditt besök på telefonnummer 054-5402415 eller telefonnummer 054-5402483, eller via mejl fritidsbanken.kronoparken@karlstad.se och får sedan en egen tid på 30 minuter att välja det du vill låna. Fritidsbanken Karlstad hittar du på Signalhornsgatan 21, på Kronoparken i Karlstad.

Om Fritidsbanken

2013 öppnades den första Fritidsbanken i Deje i Forshaga kommun, tre mil norr om Karlstad. Paraplyorganisationen Fritidsbanken Sverige har sitt säte i Karlstad. Det finns idag över 100 fritidsbanker runt om i Sverige som följer tre viktiga regler: Alla får låna, allt är gratis och all utrustningen är återbrukad. Har du överbliven utrustning hemma tar Fritidsbanken tacksamt emot den så fler kan få glädje av den. Läs mer om Fritidsbanken på deras webbplats.

Uppdaterad den