Aktuellt

Prylbytardagen

Per Åslund och Jesper Olofsson

Kom och fynda hållbart på prylbytardagen! Byt grejer med ishockeyspelarna Per Åslund och Jesper Olofsson från FBK, influencern och klimatkämpen Emma Sundh, artisten, skådespelaren och estradpoeten Emil Jensen eller konstnären Karolina Nolin.

Har du prylar hemma som du inte använt på ett tag och som kan komma till användning hos någon annan? Ta med dig dina saker i fint skick och byt till dig nya – helt gratis! Du lämnar in dina prylar i förväg. Per Åslund och Jesper Olofsson, ishockeyspelare från Färjestad BK, är några av de Karlstadsbor som skänker prylar till prylbytardagen, bland annat ett par begagnade hockeybyxor.

Varför är det viktigt att leva hållbart?

– Det är viktigt för barnen och våra kommande generationer att vi värnar miljön, säger Per Åslund.

– Med tanke på vad forskningsstudierna visar finns det ingen annan väg. Vi måste leva hållbart för planetens skull, säger Jesper Olofsson.

När och var

Tid: Lördagen den 5 oktober, klockan 11–14.

Plats: Tingvallagymnasiet, Tingvallagatan 6, Karlstad. Fri entré.

Vill du veta mer?

karlstad.se/globalakarlstad hittar du all information om vad du kan byta och hur det går till. Observera att prylarna ska lämnas in tidigare. Passa också på att ta en god fika i Matsvinnskaféet med medarrangören Naturskyddsföreningen och utställarna To Use, Bulten Bike, Solsta Cykel, Karlstad FN-förening, Karlstads bilkooperativ och Move About.

Uppdaterad den