Aktuellt

27 mars Klädbytardagen 2020 - inställt

Årets klädbytardag är tyvärr inställd på grund av coronaviruset. Det känns otroligt tråkigt då det här är en av årets höjdpunkter för oss, men hälsan är viktigast och vi satsar på att ha en klädbytardag till hösten istället. Håll utkik under aktuellt på karlstad.se/karlstaddelar för att inte missa information om nytt datum med mera.

{Karta}

Har du fina kläder hemma som du inte använt på ett tag? Eller vill du helt enkelt byta stil och dela med dig av din gamla? Fynda plagg på årets klädbytardag! Ta med dig kläder som är i fint skick och byt till dig andra plagg, helt gratis! 

Tid och plats

Klädbytardagen år 2020 är tyvärr inställd på grund av coronaviruset. Det känns otroligt tråkigt då det här är en av årets höjdpunkter för oss, men hälsan är viktigast och vi satsar på att ha en klädbytardag till hösten istället. Håll utkik under aktuellt på karlstad.se/karlstaddelar för att inte missa information om nytt datum med mera.

Inlämning av kläder

Inlämning av kläder görs antingen på plats under klädbytardagens öppettider, eller i förväg i på Tingvallagymnasiet fredagen den 27 mars kl. 16.00-19:00. Om du lämnar in kläderna under fredagen får du vara med i en utlottningen av ett, än så länge, hemligt pris.

Vilka får delta?

Alla får vara med - både barn, ungdomar och vuxna. För alla gäller samma regler, alla får max byta 5 plagg per person. Om du ska lämna in plagg åt ett barn så ser vi gärna att barnet är med på klädbytardagen.

Vad får lämnas in?

Kläder för både barn och vuxna kan lämnas in. Plaggen ska vara hela och rena. Plagg som är trasiga, har fläckar eller reklamloggor på tas inte emot. Accessoarer räknas inte som ett plagg, istället kan du kan skänka bort dem på plats. Läs mer nedan under rubriken skänka bort accessoarer.

Så gör du 

  • Ta med dig max 5 (per person),som är hela, rena, och i fint skick. Det kan till exempel vara plagg som du tröttnat på eller som är i fel storlek.
  • För varje plagg som du lämnar in får du en biljett, använd sedan biljetten för att byta till dig ett plagg (1 plagg per biljett). Ta gärna med dig en egen kasse att bära hem kläderna i.
  • Viktigt! Du får inte tillbaka de plagg som du skänkt bort, även om plagget inte valts ut av någon. Alla överblivna plagg skänks bort till second-hand, där överskottet går till välgörande ändamål. 

Skänka bort accessoarer

Har du till exempel smycken, håraccessoarer, väskor, sjalar, halsdukar, bälten, handskar eller mössor som du inte använder? Ta med dem och  lägg accessoarerna på vårt bortskänkes-bord. Accessoarer räknas inte som ett plagg, så du kan inte byta ut dem mot andra plagg eller accessoarer - alla accessoarer skänks bort.

Arrangörer

Klädbytardagen arrangeras av Karlstad kommuns projekt Karlstad delar och Naturskyddsföreningens Handla miljövänligtgrupp i Värmland, i samverkan i Studiefrämjandet Örebro Värmland. Karlstad delar har fått stöd från det strategiska innovationsprogrammet Viable Cities som är en del i satsningen strategiska innovationsområden som finansieras av Vinnova, Energimyndigheten och Formas. 

Frågor?

Hör gärna av dig till Anna Sundell, miljösamordnare.

E-post: anna.sundell@karlstad.se

Uppdaterad den