Aktuellt

Så kan kommunerna få fart på delningsekonomin

Välkommen på ett webbinarium om delningsekonomi. Att låna, hyra, byta och på andra sätt dela resurser har stor potential att bidra till såväl minskad klimatpåverkan som stora sociala och ekonomiska värden. Fritidsbanker, klädotek, Smarta Kartan och andra plattformar gör det lätt för invånarna att få tag på det de behöver med hjälp av innovativa och resurseffektiva modeller. Men vilka verktyg kan en kommun använda för att stärka delningsekonomin? Och är egentligen inte delningsekonomi mest en storstadsgrej?

Lanserar handbok för delningsekonomi

Nu lanserar Karlstads kommun en handbok för hur små och medelstora kommuner kan främja en hållbar delningsekonomi. Henric Barkman, projektledare i kommunens projekt Karlstad delar, som tidigare också forskat om hållbar konsumtion, kommer berätta om handboken. I webbinariet får deltagarna en introduktion till fem "verktygslådor", många goda exempel, och nycklar till ett framgångsrikt arbete. Webbinariet hålls i Teams. Du som har anmält dig kommer att få en länk till mötet. Du anmäler dig via länkarna nedan.

Handboken

Här hittar du handboken, Kommunernas handbok till delningsekonomi.

Valbar workshop

Webbinariet avslutas med en valbar workshop där du som deltar får tillfälle att lägga upp en enkel plan för hur ni sätter fart på delningsekonomin i er kommun.
Båda tillfällena innehåller samma föreläsning och workshop.

Anmälan

Det finns två tillfällen att välja mellan:

Uppdaterad den