Utställning i Karlstadsrummet 2022

Smarta Kartan

En närbild från utställningen, en bild på Smarta kartan.
Smarta Kartan kan hjälpa dig att upptäcka nya delningsalternativ i Karlstad.

På Smarta kartan finns verksamheter där du kan hyra, byta, låna, dela, ge och få, men även reparatörer och second hand-butiker. Smarta Kartan gör det lättare för Karlstadsbor och besökare att upptäcka alla delningsinitiativ som finns i Karlstad. 

I januari 2022 fanns det över 200 verksamheter på kartan! Och fler tillkommer hela tiden. Smarta Kartan skapar vi tillsammans. Kartan drivs av Karlstads kommun och Naturskyddsföreningen Värmland. Den utvecklas i samverkan med den ideella föreningen Kollaborativ Ekonomi Göteborg och Göteborgs stad, som var de som skapade kartan. Karlstadsborna själva är också med! Det finns flera sätt att bidra:

  • Tipsa direkt på kartan om en verksamhet! Det kan vara något som du själv eller någon annan driver.
  • Var med på ett ”map jam”! På ett map jam kartlägger vi tillsammans vilka möjligheter det finns att låna, hyra, byta, dela, ge och få, och handla second hand i närområdet.
  • Var med i redaktionsrådet! Redaktionsrådet träffas då och då och ser till att informationen på kartan är levande. Vi diskuterar också hur vi tillsammans kan utveckla delningsekonomin i Karlstad.

Vill du se hela kartan?

Du hittar Smarta Kartan via denna länk.

Uppdaterad den