Energi- och klimatrådgivning

Hållbar renovering i småhus

Kvinnlig snickare bygger hus

Vill du ha tips och råd för att renovera hållbart? Vi söker småhusägare som vill vara med i ett projekt som handlar om att spara energi vid renovering. Det finns mycket energi att spara för dig som ska renovera, ofta med bättre inomhusklimat och andra förbättringar som följd. Dessutom blir huset mer klimatsmart.

Seminarieserie

Energi- och klimatrådgivarna är samarbetspartners med BeSmå i ett projekt som utvecklar ett opartiskt webbverktyg med checklistor, som ska underlätta energieffektiviseringsåtgärder för småhusägare. Projektet delfinansieras av Energimyndigheten. Välkommen på tre kostnadsfria seminarier där du kan få konkreta tips och råd inför din renovering.

Innehåll på seminarierna

Seminarierna innehåller bland annat kortare föreläsningar om var energi används i ett genomsnittligt småhus, insamling och tolkning av energistatistik samt arbetssätt för att nå energieffektivitet. Syftet med seminarieserien är att testa och utvärdera pilotversionen av webbverktyget. I ett nästa steg finns det möjlighet att få ytterligare hjälp i renoveringsfasen.

Vid första tillfället samlar du in data om ditt eget småhus, gör en energikalkyl och värderar energieffektiviseringsåtgärder. Vid andra tillfället handlar det om upphandling av en eller flera åtgärder. Vid tredje tillfället handlar det om uppföljning av genomförda åtgärder.

Teknikområden

Deltagarna får välja ut fyra teknikområden som seminarierna ska fokusera på. Teknikområdena är: takrenovering och solenergi, ventilation och inomhusmiljö, åtgärder för fönster och dörrar, åtgärder för fasad/ytterväggar, åtgärder för golv och källare, styr- och reglerteknik och uppvärmningsformer.

Datum: 3, 18 oktober och 7 november
Tid: kl. 18:00 - 20:00
Plats: Solen, Samhällsbyggnadshuset
Adress: Gustaf Lovéns gata 30, Karlstad

Här anmäler du dig till seminarierserien.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den