Energi- och klimatrådgivning

Småhus

Stöd och bidrag

Solceller

Det finns ett statligt stöd för installation av solceller som du kan söka. Stödet kan sökas av företag. offentliga organisationer och privatpersoner. Läs mer på om stödet på Energimyndigheten.

Du ansöker om stödet hos Länsstyrelsen Värmland.

Stöd till energilagring

Du som privatperson kan söka bidrag för att lagra din egenproducerade el. För att få bidraget ska energilagringssystemet vara anslutet till elnätet. Syftet med stödet är att bidra till att öka andelen egenproducerad elenergi för att tillgodose det egna elbehovet. Läs mer om stödet på Energimyndigheten.

Elcertifikat

Elcertifikat är ett frivilligt stödsystem till all förnybar elproduktion. För att tilldelas elcertifikat måste du ha timvis mätning på sin anläggning. Läs mer om stödet på Energimyndigheten.

ROT-avdrag

När du installerar en energieffektiv anläggning kan du få ROT-avdrag på arbetskostanden. Du kan inte utnyttja avdraget om du samtidigt för stöd för installationen. Läs mer om ROT-avdrag på Skatteverket

Fler stöd och bidrag att söka

Du hittar mer information om stöd och bidrag på Energimyndighetens webbplats.

Tester

Energimyndighetens webbplats hittar du tester som visar hur energieffektiv belysning, hemelektronik, vitvaror, uppvärmning och varmvatten är.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den