Använd solens energi

Karlstads solkarta

Solkarta över Karlstads kommun från Karlstadskartan

Med Karlstads solkarta ser du hur stor solinstrålningen är på ditt tak, hur mycket solenergi som kan produceras där, hur mycket pengar du kan spara och vilken klimatnytta det ger. Du kan också göra egna beräkningar.

Du kommer till Solkartan genom att klicka på den här länken:

KARLSTADS SOLKARTA

Kartan fungerar bäst i andra webbläsare än Internet Explorer 10.

Så använder du Solkartan

Kartan är självinstruerande, men på den här sidan finns mer information om hur använder den. Kika gärna på filmen för att skapa dig en bild av hur kartan fungerar.

Mer information och kontakt

Vill du ha mer information om Solkartan, hör av dig till kommunens energi- och klimatrådgivare via Kontaktcenter, 054-540 00 00 eller via energiradgivningen@karlstad.se

Behöver du bygglov för att installera solceller eller solfångare?

Om solcellerna eller solfångarna ligger plant på taket behövs ofta inget bygglov. Men om din installation medför en förändring av fasaden krävs bygglov. Har byggnaden ett kulturhistoriskt värde krävs bygglov oavsett om de är uppvinklade eller inte. Kontakta allltid oss innan du installerar för att vara säker på vad som gäller för just ditt hus.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den