Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)
Hälsoskydd

Vassa verksamheter - ett kartverktyg för hygieniska behandlingar i Karlstad

Funderar du på att tatuera dig, unna dig fotvård, eller göra något ingrepp som involverar stickande eller skärande i huden? Via den här kartan hittar du alla hygieniska verksamheter som är registrerade hos miljöförvaltningen i Karlstad.

En salong eller en studio som utför stickande eller skärande behandlingar måste anmäla sig till miljöförvaltningen. Det är olagligt för verksamheter att utföra sådana behandlingar utan att ha anmält sig till miljöförvaltningen. En verksamhet som finns registrerad hos oss kontrolleras regelbundet. Vi kollar att utrustningen är ren, att färgerna är godkända och att verksamheten har koll på vilka risker som finns med behandlingen.

Undvik skador

Välj en verksamhet som är registrerad hos miljöförvaltningen! Ingrepp där någon sticker eller skär i din hud kan gå väldigt snett om någon med otillräcklig kunskap tar sig an behandlingen. Infektioner, ärrbildning och allergiska reaktioner är bara några exempel på vad som kan hända. 

Så använder du kartan

Att använda kartfuntionen är enkelt! Sök på studion eller salongens namn, verksamhetstyp, eller adress. Klicka på någon av symbolerna på kartan, och använd sedan pilarna för att se vilket företag som finns registrerat på adressen.

Här kan du se kartan i ett större format.

Verksamheter på kartan

Det finns flera olika typer av verksamheter som utför stickande eller skärande ingrepp, på kartan hittar du följande:

Akupunktur

Verksamheter som utför akupunktur, dry-needling, microneedling, eller ansiktsbehandlingar med lancetter.

Tatuering

Verksamheter som sysslar med tatueringar, mikropigmentering (permanent make-up), microblading eller liknande.

Fotvård

Fotvård eller pedikyr med skalpellblad.

Piercing

Piercing och/eller kroppsmodifikation.

Filler

Fillerbehandlingar som utförs av icke legitimerad personal.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om vilka verksamheter som finns registrerade? Ring kontaktcenter på 054-540 00 00, eller mejla miljoforvaltningen@karlstad.se.

Uppdaterad den