Livsmedelstillsyn

Matförgiftning

Har du blivit sjuk av maten? Kontakta oss så snart som möjligt om du misstänker att du har blivit matförgiftad. Ju tidigare vi får din anmälan desto större möjligheter har vi att utreda vad som har hänt.

Varje år drabbas uppskattningsvis en halv miljon människor i Sverige av matförgiftningar. Hälften av dem som blir matförgiftade blir sjuka av mat som lagas i det egna köket. Matförgiftningar beror oftast på en dålig hantering. Det gäller både hantering i hemmet och maten du köper från butik eller äter på restaurang.

Gör så här

  • Rapportera dina uppgifter direkt via vår e-tjänst
  • Du kan även ringa in din anmälan på telefon 054-540 46 80. Självklart kan du vara anonym, tänk då på att inte uppge ditt namn.   

Anmäl snabbt

Om du anmäler matförgiftningen snabbt kan det hindra andra från att bli sjuka. Därför är det viktigt att du alltid hör av dig, och att du gör det så snabbt som möjligt om du misstänker att du blivit matförgiftad.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den