Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)
Livsmedelstillsyn

Livsmedelskollen - kontroller och resultat

Hur rent är det i köket på din favoritrestaurang? Är det tillräckligt kallt i skolans matkyl? Du ska kunna känna dig trygg när du handlar livsmedel i affären eller äter på restaurang. Därför gör kommunen omkring 700 livsmedelskontroller per år och resultaten kan du se i vår karta Livsmedelskollen.

Alla verksamheter i Karlstad kommun som hanterar livsmedel ska vara registrerade hos miljöförvaltningen, till exempel caféer, restauranger, butiker och skolkök. De kontrolleras regelbundet av våra livsmedelsinspektörer för att du som konsument ska få säker mat som du inte blir sjuk av. Kontrollerna är oftast oanmälda och görs utifrån de regler och lagar som finns inom livsmedelsområdet. Kartan fungerar bäst i Google Chrome eller Firefox.

Här kan du se vår karta Livsmedelskollen i ett större format.

Kontrollresultat

Vid kontrollen bedömer livsmedelsinspektören om verksamheten uppfyller lagstiftningens krav. Om det finns livsmedel som kan vara osäkra för konsumenten, eller andra allvarliga avvikelser, så påpekar vi det och kräver att bristerna ska åtgärdas inom en viss tidsram. En uppföljande kontroll görs oftast för att se till att verksamheten åtgärdat bristerna. Alla livsmedelsrapporter är offentliga och kan begäras ut via vårt kontaktcenter 054- 540 00 00.

Uppdaterad den