Karlstad Fairtrade City

Så kan du engagera dig för Fairtrade i Karlstad

Sola i Karlstad i banandräkt

Alla kan vara med och bidra till att Karlstad blir en schysstare stad och att de varor vi säljer och köper här bidrar till hållbar utveckling. Det viktigaste sättet är att välja etiskt märkta produkter, som Fairtrade, men du kan också engagera dig på andra sätt.

Fairtrade Sverige har en mängd tips för hur du kan engagera dig. Gå till Fairtrade Sveriges hemsida för att läsa hur.

Här får du tips på några sätt att engagera sig i Karlstad. På vår Facebook-sida kan du också komma i kontakt med andra engagerade. Kontakta oss gärna om du vill du engagera dig, men är osäker på hur, så hjälper vi dig.

Till Fairtrade City Karlstad på Facebook

Var med i en kampanj

Under två veckor i oktober varje år samlar vi alla krafter för Fairtrade och sätter fullt fokus på rättvis handel, bland annat genom Fikautmaningen där vi försöker ordna så många Fairtrade-fikor som bara möjligt. Vi firar dessutom World Fair Trade Day i maj varje år. Det är en dag då vi alla tar ytterligare ett steg mot bättre villkor inom den globala handeln. Ta ett steg du också!

Håll utkik på Facebook-sidans evenemangskalender för mer information om vad som händer i år och hur du kan vara med.

Bli Fairtrade-ambassadör

Runt om i hela Sverige finns flera tusen ambassadörer för Fairtrade. Ta kontakt med ABF Värmland som arrangerar utbildningar i Karlstad om du vill bli ambassadör eller få mer information: info.varmland@abf.se.

Anordna en föreläsning

Vill du fördjupa era kunskaper om rättvis handel på er arbetsplats, organisation din skola eller i annat sammanhang? I Karlstad finns ett föreläsningsteam som är särskilt duktiga på att föreläsa och inspirera kring Fairtrade.

Skicka ett mejl till Anna Sundell, Fairtrade City-samordnare, anna.sundell@karlstad.se för att komma i kontakt med en föreläsare.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den