Det här jobbar Karlstad med

Earth Hour 2019

earth hour 2019

Lördag 30 mars 2019 klockan 20.30-21.30 lokal tid tar världen ställning för planeten under Earth Hour – världens största miljömanifestation. Var med och visa ditt engagemang du också!

Att släcka lamporna under Earth Hour är en symbolhandling som skickar en viktig signal till makthavarna om att ta klimatförändringarna på allvar.

Men det finns mycket du kan göra för att värna om miljön resterande 8759 timmar om året, här har du några tips. Delta gärna på våra aktiviteter nedan!

Aktiviteter fredagen 29 mars och lördagen 30 mars

  • Solcellsmässa på Karlstad CCC den 29 mars kl. 09.00-16.00
    Nu är solceller en hållbar investering, både för miljön och plånboken. Den el de skapar kan du använda direkt i ditt hus, eller sälja till nätet. Framtiden ser ljus ut för den som vill producera sin egen el direkt från solen. Fri entré!

    Kom och träffa solcellsinstallatörer och ställ frågor om just ditt tak och hur många kwh solel du kan skörda per år. Få reda på hur en installation går till, tekniska komponenter och ekonomiska förutsättningar. Kommunens energi- och klimatrådgivare finns också på plats för kostnadsfri och opartisk rådgivning. Läs mer om solcellsmässan här.

  • Konsert med Karlstads kammarkör i Karlstads domkyrka den 30 mars kl. 21.00
    Karlstads kammarkör håller konsert i Karlstads domkyrka den 30 mars. Välkommen på en stämningsfull kväll i stearinljusets sken. Invigningstalare är Svante Axelsson och Fredrik Holm. Fri entré!

Karlstad är en miljösmart kommun

Kommunfullmäktige i Karlstad beslutade den 19 januari 2017 om ett nytt övergripande mål i den strategiska planen: att Karlstad inom några årtionden ska bli en fossilfri och klimatsmart kommun. Det innebär bland annat att vårt klimatarbete ska underlätta för Karlstadsbor att minska sina utsläpp av växthusgaser. Att uppmärksamma Earth hour är ett sätt. Det ska vara lätt för invånare och företagare i vår kommun att göra miljö- och klimatsmarta val.

De fyra klimatvärstingarna

WWF, Världsnaturfonden,  radar upp fyra klimatvärstingar som har väldigt stor påverkan på vår planet. Det är bilen, biffen, bostaden och börsen.

Läs mer om klimatvärstingarna på WWF

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den