Det här jobbar Karlstad med

Earth Hour

Earth
Earth hour 28 mars, 2020

Earth Hour äger rum lördagen den 27 mars 2021 mellan kl. 20.30-21.30 för att belysa klimatförändringarna och den minskade biologiska mångfalden ordnas olika aktiviteter runtom i landet.

Att släcka lamporna under Earth Hour är en symbolhandling som skickar en viktig signal till makthavarna om att ta klimatkrisen på allvar. Men det finns mycket du kan göra för att värna om miljön resterande 8759 timmar om året,
här kan du läsa mer om några milö- och klimatsmarta tips. 

Karlstad är en miljösmart kommun

Kommunfullmäktige i Karlstad beslutade den 19 januari 2017 om ett nytt övergripande mål i den strategiska planen: att Karlstad inom några årtionden ska bli en fossilfri och klimatsmart kommun. Det innebär bland annat att vårt klimatarbete ska underlätta för Karlstadsbor att minska sina utsläpp av växthusgaser. Att uppmärksamma Earth hour är ett sätt. Det ska vara lätt för invånare och företagare i vår kommun att göra miljö- och klimatsmarta val.

Fem grundpelare för Earth Hour

WWF, Världsnaturfonden, radar upp fem klimatvärstingar som har väldigt stor påverkan på vår planet. Det är bilen, biffen, bostaden, börsen och butiken.

       

Läs mer om klimatvärstingarna på Världsnaturfonden WWF:s hemsida. 

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den