Det här jobbar Karlstad med

Skåpet Tage

Skåpet Tage
Lena Lövgren, pedagog på förskolan Kronoparken 1 i Karlstad visar upp Skåpet Tage.

Skåpet Tage är förskolornas kompis som hjälper föräldrar att på ett enkelt och miljövänligt sätt byta kläder med varandra. Tage är givmild, minskar avfallet och hjälper föräldrar att spara pengar.

Skåpet Tage har flyttat in på flera förskolor i Karlstad och har sedan dess fått stor spridning ute i landet. Idén är lika enkel som miljövänlig. I Tage kan föräldrar lämna kläder och skor som barnen inte längre behöver, och ta kläder som andra barn inte längre har användning för. Du behöver inte lämna något för att få ta ett plagg.

Tage vill flytta in hos dig – så här gör du

  1. Skaffa ett skåp eller en hylla
  2. Ladda ned Tage-affischerna och sätt på skåpet
  3. Informera föräldrar om att Tage flyttat in. Här är en guide med tips och information.

Ladda ned Skåpet Tage-affischer

Affischer i storlek  A3 att skriva ut till Tage  med information på arabiska, bosankom, persiska, somaliska och sorani

Materialet är fritt att använda för alla.

Ett klimatsmart projekt

I Karlstads kommun klimatkompenserar vi för alla tjänsteresor vi gör med bil eller flyg. Summan sätts in på ett särskilt klimatkonto. Pengarna används till projekt inom kommunen som minskar vår klimatpåverkan. Skåpet Tage är ett exempel på ett sådant projekt.

Frågor?

Henric Barkman, miljöstrateg
henric.barkman@karlstad.se

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den