Det här jobbar Karlstad med

Globala Karlstad

06:37 min

Tänk globalt och agera lokalt! Genom det årliga arrangemanget Globala Karlstad vill Karlstads kommun tillsammans med Sida inspirera dig som Karlstadsbo att försöka leva på ett mer klimatsmart och hållbart sätt.

Karlstad är en av fem kommuner i landet som utsetts till global kommun av biståndsmyndigheten Sida. Det betyder att vi är en kommun som tänker globalt men agerar lokalt. Det handlar om att vi i vårt arbete ska bidra till de 17 Globala målen för hållbar utveckling.

Bidra till hållbar värld

Globala Karlstad 2019 arrangerades 1-13 oktober och syftar till att uppmärksamma global utveckling och hur vi som invånare kan vara med och bidra till en mer hållbar värld. 

Under Globala Karlstad arrangerar Karlstads kommun tillsammans med Sida en mängd olika aktiviteter för att inspirera till ett hållbart levnadssätt. Evenemanget innehåller allt från filmvisning till prylbytardagar, utställningar, inspirerande föreläsningar och hållbar matlagning.

De globala målen

Världens länder har kommit överens om 17 mål, Agenda 2030, som ska hjälpa oss att avskaffa extrem fattigdom, minska ojämlikheter och ojämställdhet och lösa klimatkrisen. För att nå målen krävs engagemang hos världens ledare, våra lokala politiker och hos oss alla medborgare.

Karlstad är en av de kommuner som officiellt antagit arbetet med Agenda 2030. Karlstads kommun ska i sitt arbete bidra till FN:s 17 globala mål och Agenda 2030.

Här hittar du mer information om de Globala målen och arbetet för att nå dessa.

Globala målen för hållbar utveckling - 17 mål som ska förändra världen:

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den