Klimatpris 2018

Om klimatpriset

I Karlstads kommun vill vi uppmärksamma kreativa aktörer som har gjort insatser som visat tydliga resultat inom området ”minskad klimatpåverkan”. Sedan 2015 delar miljönämnden därför ut ett klimatpris.

Vilka kan få priset?

Alla som bor eller är verksamma inom Karlstads kommun kan nomineras till priset. Det innebär att privatpersoner, föreningar, organisationer, företag och kommunala förvaltningar och bolag kan få priset. Prissumman för 2018 är 30 000 kronor och kan delas av flera pristagare.

Vinnaren år 2017 - Carina Haak

Carina Haak är upphovsperson till Fritidsbanken. Fritidsbanken är en ideell förening som samlar in begagnad sport- och fritidsutrustning från privatpersoner, företag och föreningar och lånar ut den gratis i 14 dagar. Läs mer om varför Carina vann på karlstad.se

Kriterier för klimatpriset

  • Insatsen ska ha genomförts och bidragit extra positivt i arbetet med att minska klimatpåverkan inom kommunen.
  • Priset ges i första hand för insatser som är innovativa.

Nominering

Läs hur nomineringen går till, och hur du nominerar din kandidat

Klimatpriset finansieras av pengar från det klimatkonto, dit det betalas in pengar till kommunanställda reser med flyg och bil i tjänsten.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den