Klimatpris 2018

HSB Värmland prisades 2018

Vinnare av klimatpriset 2018

HSB Värmland är pristagare av Karlstads kommuns klimatpris 2018! Priset på 30 000 kronor delas ut för att uppmärksamma innovativa lösningar som minskar klimatpåverkan. HSB Värmland får priset för att ha tagit initiativet till ett energiavtal som både har lett till stora energieffektiviseringar och sänkta energikostnader för sina medlemmar.

För fjärde året i rad delar miljönämnden i Karlstads kommun ut ett klimatpris. Priset finansieras av pengar från kommunens klimatkonto, dit pengar sätts in för att kompensera utsläppen från våra tjänsteresor med flyg och bil.

Bidragit till stora energieffektiviseringar

Miljönämndens motivering vinnare av klimatpriset:
Att ställa om till en fossilfri och klimatsmart värld kräver tekniska lösningar, men också innovation inom affärsmodeller och tjänster. HSB Värmlands energiavtal lanserades först i Karlstad men har sedan spridit sig landet över och bidragit till mycket stora energieffektiviseringar. Med sitt nytänkande har de därmed bidragit till att inte bara sänka energikostnaderna för sina medlemmar, utan också till att bekämpa klimatförändringarna.

- Det betyder väldigt mycket för oss att få det här priset. Det är en bekräftelse på vårt miljöengagemang och att det jobb vi utför har en mening och större betydelse. 2009 gick startskottet för arbetet med energiavtalen. Det har varit väldigt lyckat och omtyckt av de kunder som valt att hoppa på det. De senaste fem åren har avtalet fått spridning nationellt och de sista två till tre åren har det fått rejäl spridning. Vi har sänkt energiförbrukningen och sänkt kostnaden för våra kunder. Vi har gjort dubbel nytta. Vi är väldigt tacksamma för våra engagerade medarbetare och även för våra kunder som har valt avtalet, säger Per Wikstrand, förvaltningschef på tekniska förvaltningen på HSB Värmland.

Läs mer om energiavtalet på HSB Värmlands webbplats.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den