Koll på plasten

Plastbingo

Plast

Inom projektet skapade vi en tävling, ett plastbingo. Samtidigt som deltagarnna i plastbingot minskar användningen av fossil plast kommer de lära sig mer om plast och miljö.

Plastbingot är en bingolapp. Varje ruta på bingot består av en åtgärd för att minska plasten. Tanken är att verksamheter ska kartlägga plastanvändningen, få konkreta tips och åtgärder för att minska plaster och tips på produkter att välja istället. Efter hand när de ser över plastanvändningen och exempelvis byter ut produkter kan de kryssa över en ruta. Om de inte har de plastprodukter som finns med i en ruta kan de kryssa över den direkt. Det viktigaste är inte att få en hel rad utan att kryssa så många rutor som möjligt.

Här hittar du plastbingot

Plastbingo.pdf 

Vilka får delta?

Alla typer av arbetsplatser inom koncernen Karlstads kommun får delta i plastbingot. Det kan exempelvis vara en arbetsgrupp, en avdelning, en enhet eller en skolklass. Alla som skickar in sitt resultat får diplom och de som har minskat sin användning av fossil plast mest kommer få ett fint pris. Tävlingen pågår till 31 oktober 2019. 

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den