Det här jobbar Karlstad med

Skräpplockardagarna / Vi håller rent-kampanjen 2019

Plockar skräp

Skräpplockardagarna är en årlig nationell manifestation mot nedskräpning som innebär att barn, ungdomar och vuxna plockar skräp i sitt närområde. Barnen kan då också lära sig vad som händer med skräp i naturen och varför det är viktigt att kasta det i soptunnan.

Anmälan till skräpplockardagarna 2019 öppnar 6/2 och stänger 24/3. Du fyller i din anmälan på Håll Sverige rents hemsida (https://www.hsr.se/vi-haller-rent). Man kan anmäla till exempel en förskolegrupp, skola/skolklass, förening eller sig själv. Alla som vill får delta. Vi räknar med att dela ut material under vecka 16. Därefter får man själv välja när det passar att plocka skräp. För de flesta skolor kan det i år bli mest naturligt att städa efter påsklovet, som är vecka 17.

Skräpplockardagarna och intresset att vara med och städa var stort förra året. 2017 deltog 5885 barn och vuxna i städandet och bidrog på så vis till att göra sin närmiljö renare. 

Frågor?

Hör gärna av dig till:

Erik Lisshammar
E-post: erik.lisshammar@karlstad.se
Telefonnummer: 054-540 66 06

Här nedanför kan du se en film där barnen på Hultsbergs förskola är med på skräpplockardagarna 2016 och berättar varför man inte ska slänga skräp i naturen.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den