Det här jobbar Karlstad med

Skräpplockardagarna

Plockar skräp

Skräpplockardagarna är en årlig nationell manifestation mot nedskräpning som innebär att barn, ungdomar och vuxna plockar skräp i sitt närområde. Barnen kan då också lära sig vad som händer med skräp i naturen och varför det är viktigt att kasta det i soptunnan.

Anmäl dig, din klass eller förening

Du fyller i din anmälan på Håll Sverige rents hemsida hsr.se/skrapplockardagarna. Man kan anmäla till exempel en förskolegrupp, skola/skolklass, förening eller sig själv. Alla som vill får delta.

I Karlstads kommun är vecka 17 (20-26 april) utsedd till särskild skräpplockarvecka. Då  väljer vi att lägga lite extra fokus på nedskräpningsfrågan och behovet av städning. 

Får städmaterial

Håll Sverige Rent kommer att förse verksamheter som arbetar med barn och unga med städmaterial. Detta kräver att ni har anmält er innan ett visst datum. Se information på Håll Sverige Rents webbplats. 

Frågor?

Hör gärna av dig till:

Erik Lisshammar
E-post: erik.lisshammar@karlstad.se
Telefonnummer: 054-540 66 06

Här nedanför kan du se en film där barnen på Hultsbergs förskola är med på skräpplockardagarna 2016 och berättar varför man inte ska slänga skräp i naturen.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den