Stöd och rådgivning

Informationsdag om export och bedriva verksamhet i Norge

Grensetjänsten Norge-Sverige tillsammans med Skatteverket ger en inblick i vad du bör tänka på när du önskar utföra eller ta uppdrag i Norge.

Projektet Sustainable Business Cleantech berättar om hur de stöttar värmländska företag med klimatsmarta lösningar som vill ut på tillväxtmarknader.

Efter lunch har du möjlighet till enskilda samtal med experterna.

Seminariet arrangeras av organisationerna i Regional exportsamverkan i Värmland tillsammans med Interregprojektet Gränsmöjligheter och Karlstads kommun.

När och var

När: 20 mars, 9.00-15.00
Plats: Karlstad Innovation Park (lokal Månen)
Seminariet är kostnadsfritt, lunch och fika ingår

Anmälan

Anmälan senast den 12 mars till: thomas.skeppstedt@karlstad.se (ange ev. kostallergier)

Program

09.00 Välkommen och fika

09.30 Vilka stöd finns för dig vid export ut i världen?

  • Region Värmland (Benjamin Nyqvist) Regional exportsamverkan Värmland finns för de företag som vill exportera och erbjuder kostnadsfri rådgivning, hjälp med finansiering, kontakter och utbildning:
  • Business Sweden (Niclas Emanuelsson) Business Sweden får företags internationella intäkter att växa och hjälper internationella företag att investera i Sverige.
  • Almi (Per Olov Johansson) Vi skapar möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas! Riskkapital. Lån. Rådgivning.
  • EEN (Enterprise Europe Network) (Louise Larsson) EEN arbetar med rådgivning och affärskontakter internationellt.
  • SEK (Svensk Exportkredit) (Björn Olsson) SEK lånar ut pengar till svenska exportföretag och deras köpare utomlands. Vårt uppdrag är att på kommersiella och hållbara grunder säkerställa tillgången till finansiella lösningar för svensk exportnäring.
  • EKN (Exportkreditnämnden) (Robert Wickman): Garantier från EKN för att göra fler och säkrare exportaffärer samt lättare att få tillgång till finansiering hos bankerna.

10.45 Paus

11.00 En företagares erfarenheter (Eventuellt)

11.10 Bedriva verksamhet / ta uppdrag i Norge.Mikael Sondell och Ewa Bertilsson, Grensetjänsten Norge-SverigeSkatter och registrering, Simone Johansson, Skatteverket

Export och import av varor till och från Norge
Ett speditionsföretag kan hjälpa dig med all tullhantering vid export och import.

12.00 Cleantech Business. Har du en vara, tjänst eller affärsmodell som bidrar till ett mer hållbart samhälle? Är du nyfiken på att nå ut till och göra affärer på tillväxtmarknader? Projektet Sustainable Business Cleantech stöttar värmländska företag med klimatsmarta lösningar

12.15 Lunch

13.00-15.00 Frågestund. Möjlighet till individuella samtal med organisationerna om export och internationalisering i Norge och övriga världen.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den