Några av dina jobbarkompisar

Vi är stolta över att jobba i Karlstads kommun

Ambassadörer 2020

Karlstads största lag behöver förstärkning. I Karlstads kommun finns flera hundra olika yrkesroller och alla är lika viktiga för att Karlstad ska vara en trevlig och välfungerande stad. I kommunens rekryteringsannonser syns några av våra medarbetare. Här presenteras några av dem. Vem vet, någon av dem kanske blir din nya kollega?

Meningsfullt på riktigt

Patrik Esbjörnsson och Johannah Sten arbetar som sjuksköterskor inom vård- och omsorgsförvaltningen.

Patrik är en inflyttad skåning som har jobbat som sjuksköterska inom funktionsstöd i Karlstads kommun i sex år.

– I mitt jobb hjälper jag människor med funktionsnedsättningar som har behov av vård och insatser. Mitt jobb är viktigt för att vi stöttar personer att kunna leva ett så fritt och eget liv som möjligt, genom att hjälpa dem med sådant de inte klarar av själva.

Patrik trivs med det omväxlande arbetet.

– Karlstads kommun en bra arbetsplats för att jag kan påverka och vara delaktig i utvecklingen. Här kan jag utvecklas, både som person och i min yrkesroll.

Vara med och utveckla

Johannah började i Karlstads kommun i februari 2019 och hon arbetar som sjuksköterska inom kommunens interna bemanningsgrupp. Hon upplever att hon får vara med och utveckla verksamheten, även som relativt ny medarbetare i kommunen.

– Det finns utrymme för frågor, nya perspektiv och fördjupade kunskaper i ett bra utbyte. Jag kan också utvecklas i min yrkesroll genom att vara delaktig i arbetsgrupper, utbildningar och projekt. Johannahs arbete är varierande med ett roterande schema med hembesök.

– Mitt jobb känns meningsfullt när jag märker att patienter och anhöriga är nöjda och uppskattar den hjälp vi kan ge dem.

En härlig känsla med ansvar

Henrik Sutinen arbetar som teknisk handläggare på teknik- och fastighetsförvaltningen. Han värdesätter livskvalitet och ägnar mycket tid åt musikskapande och att umgås med familjen.

Henrik är ansvarig för ett projekt som rör kommunens nyckelhantering.

– Jag ser till att det är ordning och reda på alla nycklar, det är tusentals nycklar till hundratals fastigheter.

Det är ett stort ansvar att axla men det passar Henrik bra som har sinne för ordning och struktur.

– Mitt bidrag känns värdefullt när jag ser att vi blir en effektivare organisation och att det blir bättre för Karlstadsborna. Det är en härlig känsla, säger Henrik.

Dynamiskt och tajt

Sara Nicander arbetar på arbetsmarknads- och socialförvaltningen som handläggare för egna medel och dödsbon. Hon är utbildad socionom och har haft olika jobb i kommunen, bland annat som skolkurator och barnhandläggare.

– Karlstad är en inkluderande kommun. Vi är alla olika och det är okej. Karlstads kommun är en arbetsgivare som inte står stilla utan som dynamiskt följer med när världen förändras.

Sara uppskattar den goda sammanhållningen på jobbet.

– Ibland möter vi svåra ärenden med sorg eller utmaningar och då är det viktigt att vi kan skratta tillsammans för att ladda ny energi. Vi arbetar i ett tajt team med stark vi-känsla och fint stöd av varandra.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den