Några av dina jobbarkompisar

Vi är stolta över att jobba i Karlstads kommun

Nastaran Mohemkar Kheirandish Maria Kjällström Tommy Bodén

Karlstads största lag behöver förstärkning. Vi kan erbjuda flera hundra olika yrkesroller och alla är lika viktiga för att Karlstad ska vara en trevlig och välfungerande stad. I kommunens rekryteringsannonser medverkar några av våra medarbetare.
De kanske blir dina nya kollegor? 

Caroline Kullberg

Caroline är Skånetösen som flyttade till Värmland för att studera. Efter examen fick hon jobb – först på Karlstads universitet och nu här på Karlstads kommun. Caroline jobbar på arbetsgivarenheten som organisationskonsult med fokus på arbetsmiljö- och hälsofrågor.

– Jag har jobbat i ett och ett halvt år nu ungefär och tiden har gått så fort. Jag har fått göra så mycket roliga saker och kommit in i verksamheten på ganska kort tid. Mycket tack vare mina schysta och duktiga kollegor!

Utanför jobbet så är det full fart som gäller för aktiva Caroline.
– Jag jobbar med träning och håller styrketräning- och spinningpass. Jag älskar att springa och umgås med mina fantastiska vänner och sambo.

Och numera kan Caroline även vintersporta.
– Jag fick för mig att jag skulle hantera vintern i Värmland lite mer konstruktivt, så jag åkte på längdskidåkningsläger. Det har gett utdelning!

Kort om Caroline

Namn: Caroline Kullberg
Ålder: 31 år
Bor: I Skoghall
Jobbar som: Organisationskonsult
Förvaltning: Kommunledningskontoret

 

Nastaran Mohemkar Kheirandish

Nastaran är ursprungligen från Iran och kom till Sverige och Karlstad 2013. Hon fick sitt första jobb på Karlstads kommun 2014, och nu har hon jobbat som kommunvägledare på Kontaktcenter i ett och ett halvt år. Nastaran älskar sitt jobb!

– Det är många olika sorters arbetsuppgifter. På Kontaktcenter tar vi emot de ärenden som kommer in, via telefon, Facebook, Karlstads-appen eller från besökare, och så svarar vi på Karlstadsbornas frågor. Jag jobbar bland annat med frågor som rör bygglov, felanmälningar, belysning, parkering, asfaltering och vinterväghållning. 

Jobbet på Karlstads kommun är lika med trygghet för Nastaran
– Det är bra arbetsmiljö och jag har jättehärliga jobbarkompisar.

Ambassadörsrollen axlar hon med stolthet.
– Jag vill inspirera andra att söka jobb här hos oss i Karlstad!

Kort om Nastaran

Namn: Nastaran Mohemkar Kheirandish
Ålder: 39 år
Bor: På Orrholmen i Karlstad
Jobbar som: Kommunvägledare på Kontaktcenter
Förvaltning: Kommunledningskontoret

 

Maria Kjällström

Marias karriär inom skolvärlden började som nybakad lärare på Norrstrandsskolan i Karlstad. Det här var 1996.

– Jag var klasslärare för en klass på mellanstadiet. Jag är utbildad 1-7 lärare med inriktning mot svenska, SO och engelska.

Tidigare var Maria skolchef i Hammarö kommun, nu har Maria jobbat som skoldirektör i Karlstad i drygt ett år. Hennes uppgift är att se till att de lite yngre Karlstadsborna har det så bra som möjligt varje dag i skolan.
– Det är mitt ansvar att se till att förskolan och grundskolan i Karlstads kommun blir precis så bra som skollagen har lovat alla barn i Sverige att den ska vara.

När Maria är ledig sysslar hon med att göra – så lite som möjligt.
– Då vill jag inte ha allt uppbokat eftersom min jobbvardag är väldigt uppbokad. Jag går gärna ut i skogen och tänder en brasa, och jag paddlar gärna kajak.

Kort om Maria

Namn: Maria Kjällström
Ålder: 46 år
Bor: På Herrhagen i Karlstad
Jobbar som: Skoldirektör
Förvaltning: Barn- och ungdomsförvaltningen

 

Björn Söderman

Efter många år inom det militära sökte och fick Björn jobb som enhetschef på Avdelningen för integration, försörjning och arbete i Karlstads kommun.

– Vi har hand om budget- och skuldrådgivning, lägenhetsanskaffning till socialt utsatta och så vi hjälper personer som har svårt att själva hantera sin ekonomi. Mitt jobb är att leda arbetsgruppen, de som hjälper Karlstadsborna med det här.

Nu har Björn jobbat som enhetschef i tre år och han är stolt över sina medarbetare och sitt jobb.
– Det är spännande och intressant! Det handlar om människor som har det väldigt svårt och det känns bra att kunna hjälpa.

På fritiden är Björn är Kristinehamns egen online-Foppa – han är förtjust i att spela tv-spel och det blir många NHL-matcher via nätet.
– Sedan tränar jag lite grann på gym också, men det är mer sporadiskt. Att spela tv-spel är det jag tycker är allra roligast!

Kort om Björn

Namn: Björn Söderman
Ålder: 49 år
Bor: I Kristinehamn
Jobbar som: Enhetschef på Avdelningen för integration, försörjning och arbete
Förvaltning: Arbetsmarknads- och socialförvaltningen

 

Ebba Maddumage Larsson

Som biståndsbedömare på Karlstads kommuns vårdplaneringsteam inleder Ebba varje arbetsdag med att cykla till sjukhuset. Där väntar oftast två vårdplaneringar.

– Jag träffar kund,anhöriga och en sjuksköterska som berättar hur vårdtiden har varit, vad kunden klarar av vad gäller personlig omvårdnad och så vidare.Jag gör en samlad bedömning av kundens behov och beviljar de insatser som behövs i hemmet.  

Ebba är uppvuxen i Karlstad och har en socionomexamen, men hon är även utbildad sjuksköterska.
– Jag arbetade som sjuksköterska i tolv år innan jag omskolade mig. Nu har jag jobbat i vårdplaneringsteamet i tre år totalt, varav två år som sjuksköterska och ett år som biståndsbedömare och jag stortrivs.
– Det är en del tuffa beslut, men när kunden och anhöriga är nöjda och man kan hjälpa, då är man glad och känner ”jag har gjort ett bra jobb”!

Kort om Ebba

Namn: Ebba Maddumage Larsson
Ålder: 36 år
Bor: På Herrhagen
Jobbar som: Biståndsbedömare
Förvaltning: Vård- och omsorgsförvaltningen

 

Mohammed Ibrahim Ahmed

Efter att ha bott elva år i Norge blev det 2012 en flytt över gränsen för Mohammed Ibrahim Ahmeds del. Han hamnade i Sverige och Karlstad och började läsa till undersköterska.

– Nu har jag jobbat på Ruds Vårdboende i fyra år. Karlstads kommun är bästa arbetsgivaren, alla är varma och glada.

I Norge jobbade Mohammed i restaurangbranschen under många år – från mat till människor alltså!
– Det är ganska stor skillnad. Men nu känns det som att jag har hittat mitt jobb.

När Mohammed är ledig är det familjeliv och resor som gäller.
– Jag är från norra Irak från början så det blir många resor till Kurdistan för att hälsa på mina föräldrar.

Kort om Mohammed

Namn: Mohammed Ibrahim Ahmed
Ålder: 37 år
Bor: På Kronoparken
Jobbar som: Undersköterska
Förvaltning: Vård- och omsorgsförvaltningen 

 

Tommy Bodén

Tommy har under tio år arbetat med ensamkommande ungdomar. Under två år jobbade han som samordnare i Karlstads kommun på Avdelningen för nyanlända. Två ganska hektiska år.
– Det var en riktig resa. När den stora flyktingvågen kom så dök det upp ungdomar på järnvägsstationen varje dag och vi försökte hitta lösningar på alla sätt. Det kändes verkligen bra att kunna göra skillnad.

Nu när flyktingströmmen har minskat så jobbar Tommy istället som administratör på staben för de tekniska förvaltningarna.

Tommy bor på landet i Lindfors norr om Molkom och pendlar till jobbet på Herrhagen i Karlstad varje dag.
– Det tar max en halvtimme med bil. Under vinterhalvåret kan det ju vara lite tungt, men när man får trampa grönt gräs under fötterna på våren, då är det värt det!

Kort om Tommy

Namn: Tommy Bodén
Ålder: 37 år
Bor: I Lindfors utanför Molkom
Jobbar nu som: Administratör
Förvaltning: Teknik- och fastighetsförvaltningen  

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den