Förmåner för anställda i Karlstads kommun

Vi vill ha friska och välmående medarbetare

Karlstads kommun har många fina förmåner som gäller för alla våra anställda. Vi tycker att det är viktigt att ha friska medarbetare som mår bra i både kropp och själ. Förutom förmåner som höjer livskvalitén erbjuds också rabatt hos olika företag.

Hälsa och motion

I samarbete med vår företagshälsovård arbetar vi främjande och förebyggande. På Haga Motion, som är vårt eget friskvårdscenter, finns tillgång till styrketräning, spinning, gympa, massage och mycket annat.

Via vårt personalstödsprogram kan medarbetare få telefonrådgivning i både arbetsrelaterade och privata frågor. 

Vill man delta i motionslopp som till exempel Karlstads Stadslopp, Vårruset eller Tjurruset så bjuder kommunen på anmälningsavgiften. Som medarbetare har du också möjlighet att få ett friskvårdsbidrag på 1 000 kronor per år.

Kultur och fritid

För den som vill semestra på västkusten eller i fjällen finns möjlighet att hyra rum på semesteranläggningen Sunna eller hyra stuga vid Gruvens Fäbod.

Rätt till heltid och trygghet

Alla tillsvidareanställda har rätt till heltid. Ingen tillsvidareanställd ska arbeta deltid ofrivilligt, utan deltid ska vara en möjlighet.

Vi är en seriös arbetsgivare med kollektivavtal och samverkansavtal.

Byta semesterdagstillägg mot lediga dagar med lön

Karlstads kommun har tillsammans med flera fackliga organisationer slutit ett lokalt kollektivavtal som ger möjlighet att, under vissa förutsättningar, byta semesterdagstillägg mot lediga dagar med lön.

Hyra miljöbil

Alla tillsvidareanställda kan förmånligt hyra en miljöbil för privat bruk genom ett bruttolöneavdrag.

Hyra personalcykel

Alla tillsvidareanställda kan förmånligt hyra en personalcykel för privat bruk genom ett bruttolöneavdrag. 

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den