Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Lokalstrateg till barn- och ungdomsförvaltningen

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Förvaltningens skolor och förskolor är organiserade i tre skolområden som leds av var sin skolområdeschef. Inom varje skolområde finns förskolechefer, rektorer och kökschefer som ansvarar för ledning och utveckling.
Stabens huvuduppgift är dels att ge underlag för barn- och ungdomsnämndens beslut, dels att stödja skolområdenas verksamheter.

Arbetsbeskrivning

Som lokalstrateg utarbetar du underlag för framtida lokalbehov till kommunens strategiska plan och barn- och ungdomsförvaltningens lokalplan. Du arbetar med barn- och elevprognoser kopplat till framtida lokalbehov och genomför behovsanalyser och deltar i förstudier. Du ansvarar för förvaltningens lokalkostnadsbudget och är beställare av förstudier, fler lokaler om behov uppstår och större ombyggnader. Du bevakar också barn- och ungdomsförvaltningens intresse gällande detaljplaner. Du har ett nära samarbete med vår lokal- och säkerhetssamordnare som har en operativ funktion gällande bland annat säkerhet, larm och lokalfrågor. Ditt ansvar ligger mer på de strategiska frågorna och de större projekten. Du har ett nära samarbete med de tre skolområdescheferna, deras rektorer och förskolechefer samt teknik- och fastighetsförvaltningen i såväl långsiktigt strategiska lokalfrågor som hastigt uppkommande lokalfrågor. Vår lokalsamordnare är en viktig resurs och en nära kollega eftersom rollerna till delar är överlappande. Du har ditt arbetsställe på barn- och ungdomsförvaltningens stab och med ekonomichefen som din chef.
Karlstads kommun växer och vissa stadsdelar expanderar i rekordfart. Lokalstrategens uppgift är att i samverkan med såväl medarbetare i vår egen förvaltning som medarbetare i andra förvaltningar samt med externa entreprenörer, bidra i arbetet med att förse barn, elever och personal med ändamålsenliga lokaler. Arbetsuppgifterna är krävande, utvecklande och spännande.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning. Du har goda kunskaper och erfarenhet av liknande arbete. Du är bra på att samverka med andra och har förmåga att bygga förtroendefulla relationer. Du är självständig och bra på att driva och leda processer. Du har god kommunikativ förmåga både muntligt och skriftligt. Du är analytisk, har helhetsperspektiv och förmåga att arbeta både strategiskt och operativt. Du bör ha god förmåga att kunna ha överblick, prioritera och arbeta med flera projekt parallellt.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Ansök senast 13 augusti 2017
Referensnummer A697671
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Christina Widén
Ekonomichef
054-540 29 02
Kontaktperson Gunnar Fast
Skolområdeschef Syd
054-540 31 37
Facklig företrädare Fackliga företrädare nås via Ann-Mari Brunzell
Nämndsekreterare
054-540 29 26

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den