Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Projektledande VA-ingenjör

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

På teknik- och fastighetsförvaltningen ansvarar vi för kommunens gator och vägar, naturmark, parker, lekplatser och allmänna platser. Vi ser till att kommunens invånare har rent dricksvatten av god kvalitet, vi bygger och förvaltar kommunens fastigheter och ansvarar även för den interna servicen till kommunens verksamheter. Dessutom är vi med och utvecklar nya bostadsområden och stadsdelar.

VA-avdelningen på Karlstads kommun ansvarar för kommunens vatten- och avloppsanläggningar. Vi producerar dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om dagvatten. Dessutom säkerställer vi ett fungerande ledningsnät. VA-området står inför spännande utmaningar för att hållbart kunna möta framtidens krav.

Tjänsten är placerad på enheten Projekt VA, som idag består av 19 medarbetare. Enheten ansvarar för VA-utredningar i samhällsplanering och planprocessen, strategisk planering för den allmänna VA-anläggningen, investeringsprojekt för VA, samt VA-kartan. Här finns VA-ingenjörer, modellerare, projektledare, byggledare, GIS-ingenjörer.

Vi på VA bygger kontinuerligt ut vår allmänna VA-anläggning i enlighet med vår VA-plan samt driver även stora investeringsprojekt i takt med att Karlstad växer. Vi är en viktig kugge i samhällsplaneringsprocessen. För att klara morgondagens utmaningar behöver vi blir fler som hjälps åt att klara uppdraget. – Vi behöver dig!


Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som genom att arbeta med utbyggnad av våra VA-ledningsnät i olika projekt vill vara med och bidra i samhällsbyggandet. Ungefär hälften av tiden kommer du jobba med utbyggnation av ledningsnät i förtätningsprojekt. Det innebär att du är VA-avdelningens representant i projektens projekterings- och genomförandefas. Du kommer att ha täta kontakter med andra ledningsägare, konsulter och andra enheter inom kommunen som tex mark- och gatuingenjörer.

Andra hälften av tjänsten har du rollen som projektledare för att bygga ut kommunalt VA till så kallade omvandlingsområden. Detta arbete innebär täta kontakter med konsulter, projektörer, myndigheter och framförallt fastighetsägare. Du är med i projekteringen, ansvarar för våra tillståndsansökningar, har myndighetskontakter och går med in i byggskedet ända fram till överlämnande. I din roll ingår att ansvara för projektens framdrift och vara den sammanhållande länken när det gäller bl a kalkyler, budget, tidsplaner, arbetsmiljö, dokumentation och information.

Vi vill även att du med engagemang kan ta dig an andra uppgifter, som t ex VA-utredningar och förstudier.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning, förslagsvis civilingenjörs-/högskoleingenjörsutbildning inom väg-, miljö- och vattenteknik, anläggning eller samhällsbyggnad. Du har erfarenhet från VA-projektering eller VA-utredningar. Du behöver också ha god datorvana och B-körkort.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av samhällsbyggnads- och planprocessen, anläggningsarbeten samt kunskaper i AutoCAD. Erfarenhet av offentlig upphandling och kunskap inom entreprenadjuridik är också meriterande

Som person är du självgående och kan driva projekt från start till mål. Du har en analytisk förmåga, är lösningsorienterad och kan vid behov kompromissa för att få en bra helhetslösning. Arbetet kräver att du är ansvarstagande, kan jobba självständigt men du ska också ha lätt för att samarbeta med andra. Du är bra på att dokumentera och kan formulera dig väl på svenska i både tal och skrift. Du kommer träffa många olika människor och till stor del vara VA-avdelningens ansikte utåt, vilket gör att vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om du känner att detta lockar dig är du välkommen att söka denna utvecklande tjänst. Vi värnar om vår personal och arbetar med delaktighet och ständiga förbättringar och uppmuntrar vår personal till att nyttja friskvårdstimme och friskvårdsbidrag.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde tillträde enligt överenskommelse
Längd Tillsvidare
Ansök senast 22 april 2019
Referensnummer TFN-2019-1488
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Maria Dåverhög
enhetschef
054-540 71 25
maria.daverhog@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den