Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Systemförvaltare/löneadministratör

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Kommunledningskontoret arbetar med ledning, styrning och uppföljning av kommunens verksamheter. Vi arbetar också med att driva på utvecklingen och tillväxten i Karlstad i samarbete med näringslivet och andra aktörer. Bland våra 200 medarbetare finns många olika kompetenser och verksamhetsområden, till exempel ekonomi- och verksamhetsstyrning, juridik, upphandling, ledar- och medarbetarutveckling, kommunikation och IT-verksamhet.

PA-stöd, där tjänsten är placerad, är en grupp inom Arbetsgivarenheten som nu söker en systemförvaltare. PA-stöd har idag 7 medarbetare, vilka arbetar med systemförvaltning av koncernens gemensamma personalsystem Heroma, samt med löneadministrativt stöd åt vissa av koncernens bolag och förvaltningar.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en systemförvaltare med inriktning mot löneområdet. Som systemförvaltare arbetar du både med förvaltning, drift och vidareutveckling. Du kommer också till stor del att arbeta med support och utbildning av personalsystemet Heroma som stöder koncernens personalprocesser.
Du har en konsultativ roll för att kunna stötta verksamhetens användning av systemet på bästa sätt. En viktig uppgift är också att förstå systemets logiska uppbyggnad, för att kunna medverka vid problemlösning samt tester vid införande av nya funktioner.
Systemförvaltaren ingår i en förvaltningsgrupp som arbetar tätt tillsammans i uppdraget att ge stöd till koncernens användare av personalsystemet.
I arbetsuppgifterna ingår lönehantering, där en viktig ingrediens är att ge stöd till chefer och medarbetare i lönefrågor.

Kvalifikationer

Du ska ha erfarenhet av personalsystemet Heroma samt gedigen erfarenhet av löneadministrativt arbete inom offentlig förvaltning. Det är meriterande om du har erfarenhet av att driva och planera införandet av funktioner/moduler. Har du dessutom god kunskap om och erfarenhet av kommunens verksamheter och dess avtal inom personalområdet är det ytterligare en merit.
Som person är du en relationsbyggare med stort intresse för resultat.
Du har intresse och stort engagemang för kvalitets- och utvecklingsfrågor och har förmåga att omsätta nya insikter till praktik. Du initierar och driver gärna förändringsarbeten. Din analysförmåga är god och du har lätt för att se helheten. Du förstår värdet av god service och du trivs med att ge stöd och support till användare.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Ansök senast 9 december 2018
Referensnummer A826912
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Annika Åkerlind
chef PA-stöd
054-540 10 48
annika.akerlind@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den