Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

IT-avdelningen söker en engagerad Processledare

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Kommunledningskontoret arbetar med ledning, styrning och uppföljning av kommunens verksamheter. Vi arbetar också med att driva på utvecklingen och tillväxten i Karlstad i samarbete med näringslivet och andra aktörer. Bland våra 200 medarbetare finns många olika kompetenser och verksamhetsområden, till exempel ekonomi- och verksamhetsstyrning, juridik, upphandling, ledar- och medarbetarutveckling, kommunikation och IT-verksamhet.

Vill du medverka till kommunens digitalisering och hjälpa våra verksamheter i sin verksamhetsutveckling med IT som stöd? Då är detta en tjänst som passar dig. I Karlstads kommuns utvecklingsresa på IT området behöver IT-avdelningen vara ett stöd till våra verksamheter för en effektiv informationshantering baserat på såväl befintliga som kommande interna eller externa IT-lösningar. I rollen som processledare stöttar du verksamheterna i förändringsresan från initiativ till införande av nya digitala lösningar. Du har en konsultativ roll och kommer att arbeta med samtliga koncernens förvaltningar och bolag. Utöver det så kommer du att arbeta nära vår IT-strateg, vår affärskoordinator, vår verksamhetsarkitekt och naturligtvis resten av IT-avdelningens samlade kompetens.

Karlstads kommun söker en Processledare till enheten Utveckling IT som är organiserad inom den centraliserade IT-avdelningen i koncernen Karlstads kommunen. IT-avdelningen består av 55 medarbetare som tillsammans sköter kommunens gemensamma IT-infrastruktur och levererar IT-tjänster till alla verksamheter. Samtidigt som vi i vardagen levererar, ger support, underhåller och utvecklar våra IT-tjänster så är vi en viktig partner till kommuns verksamhetsutveckling med IT som stöd.
.

Arbetsbeskrivning

Kommunen har nyligen fattat beslut om en ny digitaliseringsplan som vi kallar ”Digitala Karlstad”. Genom den ska vi tillsammans leda kommunens digitala utveckling framåt. IT-avdelningen är en viktig resurs för att realisera strategin och vi behöver förstärka vår förmåga att stimulera och leda aktiviteter inom strategin. I uppdraget som Processledare ingår att:
• Leda workshops för att samla intressenter till en gemensam målbild inom ett digitaliseringsinitiativ.
• Stötta verksamheterna i sitt förändringsarbete.
• Dokumentera processer.
• Koordinera verksamhetsförmågor.
• Utmana befintliga arbetssätt och metoder för att möjliggöra optimering och automation.
• Leda och driva digitaliseringsinitiativ mot en gemensam målbild.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• En akademisk utbildning inom datavetenskap, systemvetenskap eller motsvarande.
• Förmåga att arbeta självständigt och planera eget arbete.
• Är kommunikativ och har god förmåga att samarbeta med andra och skapa nätverk.
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
• Erfarenhet av verksamhetsutveckling.
• Erfarenhet av kartläggning och dokumentation av verksamhetsprocesser.
• Erfarenhet av workshopledning.
• Erfarenhet av projektledning.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av metoder för ständiga förbättringar.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Ansök senast 25 juni 2018
Referensnummer A789176
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Mats Jensen
enhetschef utveckling IT
054-540 12 12
mats.jensen@karlstad.se
Facklig företrädare Facklig företrädare nås via kommunens växel
054-540 00 00

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den