Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Vikarierande brandmän

Arbetsplatsbeskrivning

Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar för att människor som bor och vistas i förbundets medlemskommuner Forshaga, Grums, Hammarö, Karlstad, Kil och Munkfors ska vara trygga och säkra. Det gör vi genom att förebygga och hantera olyckor och kriser där. Vår vision är ett tryggt och säkert samhälle. Målen för vår verksamhet är färre olyckor, minskade skador och ökad trygghet. Vår verksamhet ska genomsyras av vår värdegrund professionalism, respekt, lärande och mod.

De utannonserade tjänsterna är organiserade under räddningstjänstavdelningen som ansvarar för räddningsinsatser enligt lagen om skydd mot olyckor. Avdelningen har en heltidsstyrka i Karlstad och styrkor med räddningspersonal i beredskap i Deje, Forshaga, Grums, Hammarö, Högboda, Kil, Molkom, Munkfors, Vålberg och Väse. Dessutom ingår ett räddningsvärn i Värmskog.

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifterna är sedvanliga uppgifter för en brandman, såsom genomförande av räddningsinsatser, övning, underhåll av fordon och utrustning, insatsförberedande arbete och liknande. Även uppgifter av förebyggande karaktär förekommer.
Tjänsterna är placerade på vår heltidsstation i Karlstad.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har:
• Examen från SMO-utbildningen/Brandman heltid eller vid tjänstgöringens början minst två terminer SMO
• God fysisk förmåga
• Vattenvana
• God förmåga att lösa uppgifter både i grupp och individuellt
• En positiv syn på arbetslivet och bidrar till en välmående och utvecklande arbetsplats

Vi vill också att du är:
• Stresstålig
• En god kamrat
• Empatisk
• Fri från höjdrädsla och klaustrofobi
Vi använder oss av såväl arbetsrelaterade som fysiska tester vid urvalet. Dessa kompletteras med intervjuer. Tester och intervjuer avses att genomföras under november månad.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde maj 2020. 2 tjänster under semesterperioden.
Ansök senast 10 november 2019
Referensnummer A719044
Antal arbetstillfällen 2
Kontaktperson Lars Gustafsson
stationschef
054 - 540 28 96
lars.gustafsson2@karlstad.se
Facklig företrädare Jörgen Tolf
SKAF
054-540 28 80
jorgen.tolf@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den