Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

En förskollärare 100% till Alsters förskola

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.


Alsters förskola startades 2013 och är vackert belägen i utkanten av Alsters bostadsområde med naturen runt husknuten.
Vi arbetar Reggio Emilia- inspirerat och ser barnet som rikt, kompetent och nyfiket.
Vi pedagoger bemöter barnen utifrån en tro att barnen kan och vill utforska världen. Vi anser att miljön ska vara välkomnande, inspirerande, lärande, estetisk, tydlig och flexibel.
Miljön ska skapa goda förutsättningar för att barnen ska bli utmanade, självständiga och ta egna initiativ. Materialet är tillgängligt och lockar till utforskande.
Våra hemvister är därför åldersindelade och i par uppdelade i Yngre-Mellan-Äldre för att på bästa sätt anpassa miljöerna efter barnens ålder, utveckling och intressen. Ett utforskande, projekterande arbetssätt med naturvetenskapliga fördjupningar binder oss samman, allt i enlighet med läroplanens mål.

Arbetsbeskrivning

Reggio Emila-filosofin brukar även kallas för "Lyssnadets pedagogik" som bygger på att barnen är delaktiga och kan påverka sin vardag. Med hjälp av pedagogisk dokumentation fångar vi barnens tankar och intressen samt synliggör deras lärande för såväl barn som föräldrar. Vi ser därför gärna att du har goda kunskaper inom pedagogisk dokumentation.
Vi söker dig som har ett medforskande, utmanande, lyssnande och reflekterande förhållningssätt. Det är en fördel om du har erfarenhet av att arbeta reggio emilia- inspirerat sedan tidigare. Du ska vara väl förtrogen med våra styrdokument och ha en god förmåga att omsätta dem i både praktik och teori. Som förskollärare ansvarar du för att planera, dokumentera och utveckla det pedagogiska arbetet utifrån förskolans läroplan.
På förskolan pågår det ständigt en utvecklingsprocess och ett aktivt förändringsarbete hos alla pedagoger kring förhållningssätt, barnsyn, kunskapssyn och miljöanpassning.
Välkommen med din ansökan och var med i utformandet av vår förskola!

Kvalifikationer

• Du är utbildad förskollärare och väl förtrogen med våra styrdokument samt har förmågan att omsätta dessa i praktik.
• Du är ansvarstagande och utvecklingsbenägen.
• Du bemöter barn, vårdnadshavare och medarbetare med nyfikenhet, empati och respekt.
• Du reflekterar regelbundet över din roll och arbetar aktivt för förbättringar och utveckling av verksamheten- tillsammans med oss driver du verksamheten och barns lärande framåt!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträdesdatum 3 september 2018
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Längd Tillsvidare
Ansök senast 13 augusti 2018
Referensnummer A803084
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Ann Svensson
Förskolechef
054 5403432
ann.svensson@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den