Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Miljö- och hälsoskyddsinspektör

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Miljöförvaltningen arbetar med myndighetsutövning. Det innebär att vi ser till att lagar och regler inom områdena miljö och livsmedel följs. Vi ger information och rådgivning i olika miljö- och konsumentfrågor. Miljöförvaltningen samordnar också kommunens miljöstrategiska arbete – allt för att Karlstad ska utvecklas på ett hållbart sätt.

Tillsynsavdelningen ansvarar för miljöbalkstillsyn, livsmedelskontroll och miljöövervakning. På avdelningen arbetar idag 18 inspektörer som är indelade i tre olika team: livsmedels-, hälsoskydds- respektive miljöteam. Miljöförvaltningen söker en miljö- och hälsoskyddsinspektör till vårt miljöskyddsteam.

Vi tror på samverkan och dialog och har därför samlat kommunens samhällsbyggare i fräscha och moderna lokaler i inre hamn, fem minuters promenad från Karlstad C.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att, tillsammans med övriga sju kollegor, ingå i miljöteamet med huvudsakliga arbetsuppgiften tillsyn enligt miljöbalken inom ämnesområdet miljöskydd. Arbetet omfattar alla förekommande arbetsuppgifter inom miljötillsynen såsom planerad tillsyn av miljöfarliga verksamheter, handläggning av inkommande anmälningar, ansökningar, remisser etc.

Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning med inriktning mot miljö- och hälsoskydd eller annan naturvetenskaplig utbildning som vi bedömer likvärdig. Arbetslivserfarenhet av tillsynsarbete inom miljöbalkens område är meriterande. B-körkort är ett krav.

Vi söker dig som är positiv, driven och är van att ta ansvar och arbeta strukturerat. Du har en förmåga att styra mot uppsatta mål. Vidare är du serviceinriktad, kan arbeta självständigt men också samarbeta och bidra till ett gott arbetsklimat. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Tidsbegränsad till 31 mars 2021
Ansök senast 19 januari 2020
Referensnummer MN-2019-3095
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Britt Carlsson
Avdelningschef
054-5404650
Facklig företrädare Facklig företrädare kan nås via kommunens växel
054-540 00 00

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den