Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Ekonomichef till Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen ansvarar för gymnasieskola, gymnasiesärskola, vuxenutbildning, svenska för invandrare samt yrkeshögskola. Totalt omfattar gymnasieförvaltningen omkring 630 anställda och hos oss studerar 6000 elever. Verksamheten är uppdelad på tre skolenheter förutom skolenheterna finns en förvaltningsövergripande enhet. Vi söker nu en ekonomichef som är en av förvaltningens tre stabschefer.

Arbetsbeskrivning

Ekonomichefen leder arbetet och har personalansvaret för stabens ekonomi- och planeringsavdelning. Staben har 17 anställda och består av sekretariat, ekonomi, HR, samt en planerings- och utvecklingsfunktion. Den totala budgeten är 617 miljoner kronor. I tjänsten ingår ansvar att utveckla, leda och anpassa förvaltningens ekonomistyrning och resursfördelning för att skapa långsiktig ekonomisk stabilitet. Du kommer att ansvara för mål- och budgetarbete, delårsbokslut, internkontroll och årsredovisningar. Ekonomichefen är direkt underställd skoldirektören och ingår i förvaltningens ledningsgrupp. Tillsammans med skoldirektören utgör du ett stöd gentemot förvaltningens verksamheter och är föredragande i ekonomi och planeringsfrågor vid gymnasienämndens sammanträden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en universitets- eller högskoleutbildning inom ekonomi med god erfarenhet från att ha arbetat strategiskt och övergripande med verksamhetsplanering och ekonomisk styrning i större organisationer. Kunskap om arbete gällande digitalisering och IT är en naturlig del i din kompetens. Du har erfarenhet av chef- och ledarskap. Vi värdesätter ett nära ledarskap där du skapar goda förutsättningar för samarbete och du uppmuntrar och tillvaratar gruppens engagemang och kompetens. Din pedagogiska förmåga är god och du har lätt att få gehör för dina idéer. Du skapar struktur i arbetet och har en förmåga att se både helhet och vid behov även detaljer. Du är drivande och innehar en god analytisk förmåga. Meriterande för tjänsten är erfarenheter från skolverksamhet samt arbete i politiskt styrda organisationer. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet där förmågan att skapa goda relationer, såväl interna och externa, är viktiga egenskaper. Som person är du process- och utvecklingsinriktad, uthållig, strukturerad och noggrann.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse. Karlstads kommun tillämpar tidsbegränsade chefsförordnanden med en tillsvidareanställning i grunden.
Ansök senast 9 augusti 2019
Referensnummer A887705
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Birgitta Larsson
Skoldirektör, gymnasieförvaltningen
054-540 13 64
birgitta.larsson@karlstad.se
Facklig företrädare Facklig representant nås genom kommunens växel
054-540 00 00

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den