Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Specialpedagog till centrala elevhälsan med inriktning mot matematik och språk

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Vi söker en specialpedagog med inriktning mot matematik och språk till den centrala elevhälsan på barn- och ungdomsförvaltningen i Karlstad kommun.

Den centrala elevhälsan på barn- och ungdomsförvaltningen i Karlstad kommun har till uppgift att stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål genom att stötta skolorna i arbetet med att främja elevernas hälsa, utveckling och lärande. Arbetsplatsen är centralt organiserad där även fler professioner finns, bl.a. skolöverläkare, verksamhetschef för den medicinska elevhälsan, skolpsykologer och specialpedagoger med specialistfunktion.

Arbetsbeskrivning

Alla barn och ungdomar ska ges den ledning och stimulans som de behöver i sitt lärande och personliga utveckling för att de utifrån sina egna förutsättningar ska kunna utvecklas så långt som möjligt enligt utbildningens mål. Vi vet att den specialpedagogiska kompetensen i elevhälsan spelar en viktig roll för elevernas förutsättningar. Vill du vara med och utveckla den gemensamma elevhälsans arbete så kanske du är den specialpedagog som vi nu söker. Tjänstens fokus är på det hälsofrämjande och förebyggande arbetet men ställer även stora krav på ett kvalificerat utredningsarbete. Du ingår i ett av de tre arbetslag som arbetar tillsammans i ett stödjande team mot grundskolorna i Karlstad, i teamet ingår psykologer och fler specialpedagoger med specialistfunktion. Arbetet innebär resor till och från skolor.

Kvalifikationer

• Du är utbildad specialpedagog, har en fördjupad utbildning inom matematik och har grundläggande kunskaper inom språk och språklig utveckling.
• Du har stor erfarenhet av kartläggning- och utredningsarbete inom aktuellt område.
• Du har förmåga att arbeta självständigt och kreativt, du har lätt för att samverka och ta initiativ.
• Du har en god förmåga att utrycka dig i tal och skrift.
• Du är flexibel och trivs med att ingå i många olika sammanhang. Arbetet är självständigt och kräver god förmåga till planering och kommunikation.
• Du har ett brett elevhälsoperspektiv på såväl individ-, grupp- som organisationsnivå och en förmåga att arbeta långsiktigt och strategiskt.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträdesdatum 13 maj 2019
Tillträde Eller enligt överenskommelse.
Ansök senast 17 mars 2019
Referensnummer A854196
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Anna Carlsson
Chef för centrala elevhälsan
054-540 36 91
Facklig företrädare Fackliga företrädare nås via Ann-Mari Brunzell
Nämndsekreterare
054-540 29 26

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den