Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Behandlingskonsulent till Vuxenavdelningens behandlingsenhet - Öppenvården

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen arbetar med att ge stöd och hjälp inom individ- och familjeomsorg och till personer med psykisk funktionsnedsättning. Vi arbetar också för att motverka arbetslöshet och ansvarar för frågor som rör tobak och alkohol – såväl förebyggande arbete som tillstånd och tillsyn. Socialsekreterare, behandlingsassistenter och boendestödjare hör till de stora yrkesgrupperna hos oss.

Vuxenavdelningen ansvarar för kommunens verksamhet för människor med psykiska funktionsnedsättningar och missbruk/beroende av alkohol eller droger samt spelproblematik. Avdelningen har drygt 250 medarbetare inom boende, rehabverksamhet, sysselsättning, öppenvård och myndighetsutövning.

På behandlingsenhetens öppenvård arbetar totalt nio personer. Vid öppenvården finns Kompassens verksamhet där det arbetar tre alkohol-och drogterapeuter. Kompassen erbjuder alkohol, drog- och spelbehandling enligt AA:s, (anonyma alkoholister) tolvstegsprogram. Själva behandlingen börjar oftast i motivationsgruppen. Behandlingen fortsätter sedan i primärgrupp för att sedan övergå i efterbehandling. I öppenvårdens verksamhet arbetar ytterligare fem behandlingskonsulter.

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifterna som behandlingskonsulent innebär huvudsakligen behandlingssamtal med syfte att hjälpa de vuxna medborgarna från 25 år och uppåt att förändra sitt liv till det bättre, vad gäller alkohol och/eller andra droger samt problem med spel om pengar. Samtalen kan vara både manualbaserade samt mer individuellt utformade. Behandlingsarbete i grupp kan även förekomma. De behandlingsmetoder som ligger till grund för behandlingen är dels manualbaserade program som exempelvis återfallsprevention, ÅP, Community Reinforcement Approach, CRA och haschavvänjningsprogrammet, HAP. Utöver detta bedrivs även psykosociala behandlingssamtal. Vi erbjuder även en serviceinsats upp till tre samtal som består i rådgivande, informativa och konsultativa, RIK-samtal Samtlig personal arbetar med MI som förhållningssätt. Alla insatser anpassas till individens behov och förutsättningar.

Öppenvården erbjuder även anhörigstöd som serviceinsats. Anhörigstödet består i råd- och stödsamtal. Anhörigstödet riktar sig till enskilda, par och familjer samt erbjuder gruppverksamhet i form av anhörigskola. Oavsett insats utvärderas vårt arbete kontinuerligt. Arbetet innebär att genomföra behandlande insatser i grupp och individuellt, samt att stödja och verka motiverande för varje persons livssituation i övrigt. I arbetet ingår även upprättande av genomförandeplan som du gör tillsammans med din klient. Efterföljande dokumentation och uppföljningar är också viktiga delar av ditt arbete.

Vi erbjuder dig ett omväxlande och spännande arbete med stora möjligheter att påverka din arbetsvardag. Arbetet som behandlingskonsulent är ett viktigt arbete där du får vara med och göra en positiv skillnad för Karlstadsborna. Gemensamt med dina kompetenta och trevliga kollegor får du även medverka i verksamhetsplanering, uppföljning och metodutveckling utifrån behov och socialstyrelsens nationella riktlinjer.

Tjänstens huvudsakliga arbete är som behandlingskonsulent. Eventuellt kan det även bli aktuellt med en kombinerad tjänst med råd- och stödsamtal i anhörigstödet.

Intervjuer sker fortlöpande under pågående ansökningstid.

Kvalifikationer

Kompetenskrav är socionomexamen eller beteendevetenskaplig utbildning. Meriterande och önskvärt är att du även har en grundläggande utbildning i psykoterapi med inriktning kognitiv beteendeterapi, KBT och/eller familjeterapeutisk utbildning. Meriterande är om du har dokumenterad erfarenhet av behandling med personer som har problematiska alkohol-, drog- och spelvanor samt erfarenhet av behandlingsarbete med anhöriga och ett familjeorienterat arbetssätt. Vi ser gärna att du är utbildad i, tillika har arbetat med något/några av våra manualbaserade program.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Längd Tillsvidare
Ansök senast 14 oktober 2018
Referensnummer A816205
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Anette Tallberg
Enhetschef
054-540 52 19
Facklig företrädare Angelika Åhs Johansson
SSR
054-5404926

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den