Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Samordnare till enheten för studie- och yrkesvägledning

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Barn- och ungdomsförvaltningen arbetar för att alla kommunens grundskoleelever ska få en professionell och likvärdig studie - och yrkesvägledning som förbereder dem inför kommande utbildning och arbetsliv. Vi förbereder våra elever för att bli framtidens medarbetare och entreprenörer.

Nu söker vi en samordnare för den obligatoriska praon, vår yrkesmässa och kommande utvecklingsarbete inom studie- och yrkesvägledningen.

Arbetsbeskrivning

Du som samordnare
• utvecklar goda kontakter med arbetslivet i Karlstads kommun och är en länk mellan skola och arbetsliv
• samordnar, kvalitetssäkrar och riskbedömer praoplatser till grundskolans elever
• arrangerar och utvecklar vår yrkesmässa
• ansvarar för och implementerar det digitala verksamhetsstödet för praosamordning
• planerar och genomför tillsammans med kollegor utvecklingsarbete och gemensamma aktiviteter kring studie- och yrkesvägledning
• har ett nära samarbete med enhetens studie- och yrkesvägledare, övrig personal på våra skolor och externa aktörer

Du ingår i barn- och ungdomsförvaltningens organisation för studie- och yrkesvägledning.

Kvalifikationer

Du bör ha tidigare erfarenhet av nätverkade roller inom arbetslivet och har kanske redan idag ett upparbetat kontaktnät i Karlstads kommun med omnejd. Vi tror att du är en person som har god kännedom om arbetsmarknadens förutsättningar och näringslivsstrukturer. Du har god kunskap om skolans verksamheter.

Du har för tjänsten relevant högskoleutbildning och erfarenhet av administrativt arbete i digitala system. Du har god förmåga att uttrycka dig både på svenska och engelska i tal och skrift och du är kommunikativ, lyhörd och kan tydligt förmedla budskap och skapa goda möten. Du har god förmåga att strukturera uppgifter och flöden på ett effektivt sätt och du hittar lösningar och driver utvecklingsprocesser framåt.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Heltid
Tillträdesdatum 5 augusti 2019
Tillträde Tjänsten tillsätts om erforderliga beslut fattas.
Tidsbegränsad till 19 juni 2020
Längd 6 månader eller längre
Ansök senast 25 april 2019
Referensnummer A862874
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Jenny Gladh
Biträdande utbildingschef
054-5403444
jenny.gladh@karlstad.se
Facklig företrädare Lärarförbundet
054-21 66 89

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den