Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

El- och instrumenttekniker VA

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

På teknik- och fastighetsförvaltningen ansvarar vi för kommunens gator och vägar, naturmark, parker, lekplatser och allmänna platser. Vi ser till att kommunens invånare har rent dricksvatten av god kvalitet, vi bygger och förvaltar kommunens fastigheter och ansvarar även för den interna servicen till kommunens verksamheter. Dessutom är vi med och utvecklar nya bostadsområden och stadsdelar.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill arbeta som el- och instrumenttekniker inom VA-verksamheten. Du kommer att tillhöra enheten Produktion VA, med placering på Sjöstadsverket, dock med arbetsområde inom hela enheten. I arbetsuppgifterna ingår felavhjälpande och förebyggande underhåll på el, elkraft samt styrutrustning i våra VA-anläggningar. Du kommer att vara delaktig i drift o processer. Mindre ombyggnationer och nymontage förekommer och du skall kunna dokumentera förändringar.

Arbetsgruppen är ett driftsstöd för de arbetslag som sköter driften av Karlstads kommuns alla VA-anläggningar såsom avloppsreningsverk, pumpstationer, fordonsgasanläggning, vattenverk, tryckstegringsstationer och vattentorn.

Din arbetsgrupp består av fyra el- och instrumenttekniker och en elektriker. Tjänsten är tänkt som en resursförstärkning till driftstödsgruppen för att kunna fokusera mer på förebyggande underhåll.

En viktig del i ditt arbete är att i nära samarbete med arbetsgruppen, drifttekniker och VA-ingenjörer tillse anläggningarnas optimala skötsel och underhåll, i syfte att nå en effektiv produktion samtidigt som myndighetskrav efterlevs.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst teknisk gymnasieutbildning med inriktning el- och instrumentteknik, gärna utbildad industrielektriker. Du bör även ha erfarenhet från drift och underhållsarbete inom processindustrin. Tjänsten kräver att du är ansvarstagande och initiativrik. Du kommer att ha många kontakter inom organisationen. Detta är ett arbete där det ibland uppstår pressade situationer och du bör därför vara samarbetsorienterad, stabil och prestigelös samt ha förmåga att arbeta på ett strukturerat sätt.

Det är meriterande med erfarenhet från VA-anläggningar eller processindustrin, och felsökning inom kraft och styr. Om du har vana från PLC-styrd automatik, kan dokumentera i PC miljö och har god kunskap av att läsa elkretsschema, så är det också meriterande.
Även elbehörighet och erfarenhet inom motordrifter och startutrusning är meriterande.

För att du skall trivas och fungera bra i vår verksamhet söker vi dig som både trivs med, och är bra på, att arbeta både självständigt och i grupp. Du känner engagemang för att statusen på våra anläggningar håller beslutad nivå och du strävar efter ordning och reda. Du har ett eget driv som gör att du tar initiativ inom ramen för ditt uppdrag och du söker lösningar på problem.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

B-körkort är ett krav.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Provanställning sex månader kan förekomma.
Ansök senast 2 april 2017
Referensnummer TFN-2017-546
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Patrik Nilsen
Enhetschef
054-540 65 78
Kontaktperson Daniel Johnsson
El- och instrumenttekniker
054-540 70 99
Facklig företrädare Facklig företrädare kan nås via kommunens växel
054-540 00 00

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den