Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Energi- och klimatrådgivare/energicoach

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Miljöförvaltningen arbetar med myndighetsutövning. Det innebär att vi ser till att lagar och regler inom områdena miljö och livsmedel följs. Vi ger information och rådgivning i olika miljö- och konsumentfrågor. Miljöförvaltningen samordnar också kommunens miljöstrategiska arbete – allt för att Karlstad ska utvecklas på ett hållbart sätt.

Tjänsten är placerad på rådgivnings- och miljöstrategiska avdelningen där vi i dagsläget är 16 medarbetare som, förutom energi- och klimatrådgivning, även arbetar med konsumentrådgivning, miljökommunikation samt med miljöstrategiskt arbete. Vi söker nu efter en energi- och klimatrådgivare som även kommer att ha en projektledande roll som energicoach.

Arbetsbeskrivning

Din främsta uppgift är att förmedla regionalt och lokalt anpassad kunskap om energieffektivisering, energianvändning och dess klimatpåverkan till hushåll, företag och organisationer. En stor del av tjänsten innebär att ha en projektledande roll som energicoach. Du kommer då att jobba med inriktning mot företag i syfte att bidra till energieffektiva lösningar. Som energi- och klimatrådgivare arbetar du sen även med att svara på frågor och bidra med att hitta bra lösningar inom energieffektivisering. Detta sker via både mejl, telefon och besök.

Du och en till rådgivare bildar tillsammans energi- och klimatrådgivningsteamet. Ert uppdrag omfattar, utöver Karlstads kommun, även Grums, Hammarö och Kils kommuner. Vi arbetar ständigt med att utveckla vår kunskapsförmedling. Så utöver rådgivning och projektledning ingår därför även utåtriktade aktiviteter som deltagande vid olika mässor och evenemang.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet inom projektledning samt relevanta kunskaper inom energiteknik. Du kan ha skaffat dig denna kunskap via tidigare arbetserfarenheter alternativt genom utbildning inom områdena energiteknik samt projektledning. Vi ser även att du har kunskap och intresse för hållbar utveckling och vi värdesätter om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med energifrågor och kommunikativa arbetsuppgifter.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och för att trivas i tjänsten bör du vara en utåtriktad och social person som har lätt för att skapa kontakter. Arbetsuppgifterna ställer även också krav på god förmåga att organisera arbetsuppgifterna, samordna möten och arbeta självständigt.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Tidsbegränsad till 30 juni 2020
Längd 6 månader eller längre
Ansök senast 15 maj 2019
Referensnummer MN 2019-1262
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Dan Johansson
Avdelningschef
054-540 46 77
dan.johansson@karlstad.se
Kontaktperson Kimmo Hägglund
Energi- och klimatrådgivare
054-540 46 97
Facklig företrädare Facklig företrädare kan nås via kommunens växel
054-540 00 00

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den