Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Kommunikatör till barn-och ungdomsförvaltningen

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning och omfattar idag 55 förskolor och 26 skolor. Din närmaste kollega kommer att vara barn- och ungdomsförvaltningen kommunikationsstrateg. Du kommer också att ingå i nätverk tillsammans med andra kommunikatörer inom kommunen.

Du tillhör barn- och ungdomsförvaltningens stab vilken har till uppgift att stödja förvaltningens ledning och verksamhet. Din närmaste chef kommer att vara stabschefen för verksamhets- och ledningsstöd.

Arbetsbeskrivning

Kommunikatörens arbetsuppgifter är i huvudsak
• Pressaktiviteter, planera och genomföra pressträffar tillsammans med chefer och politiken. Skriva pressmeddelanden, kontakter med media.
• Facebook, svara på frågor som kommer in via kommunens facebooksida. Hjälpa till med annonsering. Stötta skolorna i deras arbete med facebook.
• Kommunikationsstöd, stödja chefer i kommunikationsfrågor, ta fram budskap och kommunikationsplaner. Vara behjälplig med stöd i olika projekt och vid större händelser.
• Arbete med karlstad.se och intranätet Solsidan, ansvara för den övergripande informationen på karlstad.se och tillsammans med kommunens råd för digitala kanaler driva utvecklingen av webbplatserna. Vara stöd till redaktörsorganisationen på barn- och ungdomsförvaltningen. Skriva nyheter för webben och intranätet.
• Vara bollplank vid frågor som rör grafisk profil och framtagande av affischer, foldrar med mera.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap eller liknande och erfarenhet av att arbeta med olika kommunikationskanaler. Du bör ha några års erfarenhet av kommunikationsarbete, gärna i en politiskt styrd verksamhet.

Du har förmåga att arbeta självständigt och planera eget arbete. Du är kommunikativ, uttrycker dig väl i tal och skrift och har god förmåga att samarbeta med andra.

B-körkort krävs.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Ansök senast 21 maj 2018
Referensnummer A782077
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Anna-Lena Norlander Groth
Chef verksamhets- och ledningsstöd
054-540 29 03
Kontaktperson Gabriella Alström
Kommunikationsstrateg
054-540 29 04
Facklig företrädare Fackliga företrädare nås via Ann-Mari Brunzell
Nämndsekreterare
054-540 29 26

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den