Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Studie- och yrkesvägledare

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Karlstads-Hammarö gymnasieförvaltning ansvarar för gymnasieskola, gymnasiesärskola, vuxenutbildning, svenska för invandrare samt yrkeshögskola. Totalt studerar cirka 6 000 elever hos oss.

Beställarenheten är Vuxenutbildningen Karlstad-Hammarös portal för vuxna som ska studera och studerar inom vuxenutbildning. Vi har fem utbildningsstarter per år och är en året-runt verksamhet.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en studie- och yrkesvägledare på 100% till Beställarenheten, Vuxenutbildningen Karlstad-Hammarö. Du arbetar tillsammans med övriga studie- och yrkesvägledare inom Beställarenheten. Du informerar och vägleder vuxna elever, både med drop-in verksamhet på vårt Vägledningstorg och genom bokade individuella samtal, samarbetar med andra kommuner, förvaltningar och andra myndigheter samt samverkar med övriga medarbetare på Beställarenheten för att ge våra elever bästa tänkbara stöd och vägledning.

Kvalifikationer

Utbildad studie- och yrkesvalslärare eller motsvarande. Du ska ha goda kunskaper om utbildningssystemet och arbetsmarknad. Du ska vara strukturerad och utåtriktad med god pedagogisk förmåga. Särskild vikt kommer att läggas vid att du ska ha ett professionellt förhållningssätt för att kunna möta människor med olika behov och förutsättningar.

Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna och för denna roll är det viktigt att du är serviceinriktad, kommunikativ och ansvarsfull. Du gillar att vägleda andra och har god förmåga att se lösningar på problem som kan uppstå. Då du arbetar i team förutsätter vi att du har god samarbetsförmåga och är flexibel. Det är viktigt att du har goda datakunskaper och har goda kunskaper i engelska.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Heltid
Tillträde Anställningen är tidsbegränsad till och med 2019-08-30 med goda möjligheter till fortsatt anställning. Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Längd 6 månader eller längre
Ansök senast 12 augusti 2018
Referensnummer A799021
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Steve Norman
Rektor
054-540 14 60
steve.norman@karlstad.se
Facklig företrädare Facklig representant nås genom kommunens växel
054-540 00 00

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den