Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Biträdande utbildningschef

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud. 
 
Oavsett vilken skola i Karlstad du arbetar på, ska den präglas av arbetsro, trivsel och goda resultat. Vi arbetar systematiskt med att utveckla vårt ledarskap, pedagogiska kunnande och kvalitetsarbete. I Karlstads kommun är skolan viktig och det märks. Vi är stolta över de resultat vi åstadkommer och över att arbeta i Karlstads kommun. Men vi förstår också att vi kan nå längre och vill därför åstadkomma ännu bättre resultat.

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och forma framtidens skola? Då kan du vara den biträdande utbildningschef vi söker! Under förutsättning att erforderliga beslut fattas kommer skola och förskola inom barn- och ungdomsförvaltningen fr o m 1 januari 2019 ledas av två utbildningschefer - en för förskola och en för grundskola. Du kommer att vara biträdande utbildningschef till utbildningschefen med inriktning mot grundskolan. Du kommer även att vara närmaste chef för 5 enhetschefer med ansvar för Mångfald och integration, Mottagningsenhet för nyanlända, SYV, Centrala undervisningsgrupper samt Kulturskola.  
Vi rustar elever för framtiden. Du bidrar med kunskap om uppdragen i skollag och läroplan för att stödja rektor och utbildningschef för att möjliggöra bästa möjliga skola, en skola där alla elever ges möjlighet att utvecklas så långt som möjligt. Ditt arbete kännetecknas av öppenhet och delaktighet. Tillsammans med utbildningschefen så bidrar du till och genomför förvaltningsövergripande utvecklingsarbete. Reflektion, Integritet och Mod kryddat med lite humor tror vi är bra att ha med sig i rollen som biträdande utbildningschef. 
 
I förvaltningen finns stödfunktioner som ekonom, administratörer och IT-pedagog. På barn- och ungdomsförvaltningen (staben) finns stödfunktioner för vikariesamordning, lokaler, ekonomi, personal, juridik, IT, det systematiska kvalitetsarbetet och pedagogiskt utvecklingsarbete.  
 
Hos oss får alla nya chefer gå kommunens chefsprogram Ledarskap i Karlstad kommun. Vi ger dessutom kontinuerligt interna utbildningar. Vi satsar på våra chefer!  För att summera, vi söker dig med gediget intresse att göra skillnad för alla elever I Karlstads kommunala skolor

Kvalifikationer

Vi söker dig som:  

Har en pedagogisk universitets- eller högskoleutbildning. 
Har djupa kunskaper om lärande och dess villkor.  
Har erfarenhet av ledarskap och utvecklingsarbete inom skolan.  
Är bra på att samarbeta, samverka, knyta kontakter och skapa bra relationer.  
Kan prioritera bland dina arbetsuppgifter, strukturera, dokumentera och följa upp.  
Har god administrativ förmåga. 
Har en helhetssyn på kontinuiteten i lärandeprocessen från förskola till gymnasiet.  
Är tydlig och ser kommunikation som ett självklart inslag i vardagsarbetet. 
Har problemlösning som en av dina talanger. 
Ser de digitala verktygen som en naturlig del av skolans utveckling. 
Har kunskaper och intresse för pedagogisk ledning och samordning.  

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Ansök senast 11 november 2018
Referensnummer A822144
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Johan Sjövall
Skolområdeschef, Öst
054-540 29 08
johan.sjovall@karlstad.se
Kontaktperson Sofia Asplund
HR-chef
054-540 29 01
sofia.asplund@karlstad.se
Kontaktperson Maria Kjällström
Skoldirektör
054-540 5932
maria.kjallstrom@karlstad.se
Facklig företrädare Facklig företrädare nås via kommunens växel
054-540 00 00

Övrigt

I samband med ansökan till tjänsten som biträdande utbildningschef hos barn- och ungdomsförvaltningen tillkommer en skrivuppgift. Inlämningsuppgiften är en del av urvalet och skickas till dig som ansöker till tjänsten.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den