Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Långtäppans förskola söker förskollärare

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Långtäppans förskola ligger på södra Långtäppan. Förskolan ligger på botten av en radhuslänga. Närheten till skogen och vår vackra utegård främjar ett hållbart lärande i närtid och framtid.

Nu har förskolan fokus på utemiljön, vilket ska resultera i en gård där fantasi och kreativitet ska flöda. Det ska bli en gård för lärande och utveckling enligt intentionerna i läroplanen. Förskolans förhållningssätt är att lekmiljön ute är lika viktig som lekmiljön inne.

Förskolans inriktning
Den bärande idén i undervisningen är att utveckla barnens alla uttrycksmöjligheter. Barn är rika, kompetenta och nyfikna. Vår pedagogik förnyas och utvecklas, med barnens behov som utgångspunkt och i takt med det moderna samhällets snabba förändringar. Vi förverkligar goda utvecklings- och lärandemiljöer där pedagogisk dokumentation är ett verktyg för lärare och barn.

Blir du en av oss kommer du ha tillgång till en personlig Ipad för ditt lärande, din kommunikation och din dokumentation. Du har Ipaden som din egen under tiden du arbetar hos oss. I barngrupperna finns det Ipads och andra digitala verktyg. Vi är en förskola i rörelse där vi tillsammans skapar det bästa för varje barn.

Arbetsbeskrivning

Nu söker vi dig som vill vara med och förverkliga förskolans intentioner i en kreativ och stimulerande miljö.
Den bärande idén i vår undervisningen är att utveckla barnens alla uttrycksmöjligheter. Vår syn är att barn är rika, kompetenta och nyfikna. Vår pedagogik förnyas och utvecklas, med barnens behov som utgångspunkt och i takt med det moderna samhällets snabba förändringar. I vår verksamhet förverkligar vi goda utvecklings- och lärandemiljöer både ute och inne där pedagogisk dokumentation är ett verktyg för lärare och barn.

Vi söker dig som är nyfiken och har lust att utveckla lärande tillsammans med barn och kollegor i en stimulerande lär och lekmiljö. Där du tillsammans med kollegor arbetar i teman för att lärandet ska bli mångsidigt, innehållsrikt sammanhängande och meningsskapande för barnen. Genom pedagogisk dokumentation tar vi reda på barns tankar och hur barn erövrar sina kunskaper.

Under 2018 har förskolans bemanning utökats med en "Snickerista" på deltid. Snickerista är en förskollärare som tillsammans med er pedagoger skapar de bästa lärande miljöerna för barnen. Pedagoger kommer med idéer och snickeristan utför.
Förskolan har också tillgång till två specialpedagoger och en pedagogista som stöd och bollplank i det pedagogiska arbetet med barnen.


Kvalifikationer

Du har en förskollärare examen och har en legitimation eller en legitimation på gång.
Erfarenhet krävs.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Du har en examen som förskollärare och har en legitimation eller en legitimation på gång. Erfarenhet krävs.
Längd Tillsvidare
Ansök senast 11 november 2018
Referensnummer A823004
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Hjördis Jansson
Förskolechef
054 5403689
Facklig företrädare Lärarförbundet
054-21 66 89

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den